SağlıkTarifler

KUŞBURNU FAYDALARI – KUŞBURNU ÇAYI NASIL YAPILIR

Kuşburnu FaydalarıKuşburnu
Görüntüleme

KUŞBURNU FAYDALARI

Kuşburnu faydaları kuşburnu çayı nasıl yapılır? Kuşburnu şurubu nasıl yapılır?

KUŞBURNU ŞURUBU YAPIMI

Kuşburnu şurubunu yapmak, kuşburnunuzu topladıktan sonra gerçekten oldukça kolaydır… işin zor kısmı da budur.

KUŞBURNU NEDİR?

Basitçe söylemek gerekirse kuşburnu, gül çiçeklerinin sonunda büyüdüğü şeydir. Kuşburnu, üzerinde büyüdükleri gül fidanının türüne bağlı olarak kırmızı ila turuncu renkte, dikdörtgen veya yuvarlak şekillidir. Kuşburnunun kendisinde sıklıkla alttan çıkıntı yapan küçük “saç” tutamları varmış gibi görünür. Yukarıda resmedilenler rosa rugosa veya daha yaygın olarak plaj gülleri olarak adlandırılan güllerdir.

KUŞBURNU FAYDALARI NELERDİR?

Kuşburnu, uygun şekilde hazırlandığında sadece lezzetli olmakla kalmaz, aynı zamanda kış aylarında sofraya gerekli miktarda C vitamini de getirir. Aslında 100 gram meyve başına 2000 miligram C vitamini içerirler.

KUŞBURNU NEREDE BULUNUR?

Kuşburnunu birçok yerde ve her çeşit gül fidanından bulabilirsiniz. Ormandaki gül fidanlarında kuşburnu yemi . Bazı bölgelerde yol kenarlarında yetişen yabani güllere de rastlayabilirsiniz. Rosa rugosa’nın çok büyük ve sulu kuşburnlarını veya kıyı şeridinde ve suya yakın yerlerde, hatta sulama hendeklerinde kaya güllerini arayın.

Connecticut kıyı şeridinden çok da uzak olmayan bir yerde yaşıyorum, bu yüzden genellikle yukarıda resimde görülenler gibi büyük, dolgun kuşburnu üreten Rosa rugosa’dan toplarım.

KUŞBURNU NASIL TOPLANIR

Kuşburnunu, kalçaları takılıyken saplarını keserek hasat edin. Bu ödülü çevremizdeki diğer canlılarla paylaşmamız gerektiğini unutmayın; bu nedenle, bazı gül türleri istilacı olsa da, özellikle yiyeceklerin kıt olduğu kış aylarında, bazılarını kuşlara yemeleri için bırakmaya çalışmalıyız.

KUŞBURNU TOPLAMAK İÇİN EN İYİ ZAMAN NE ZAMAN?

Kuşburnu, ilk birkaç kış donları üzerimize çöktükten sonra en iyi ve en lezzetli hale gelir. Rose hip’lerin parlak renkli olduklarında ama aynı zamanda hafif kırışık ve yumuşak olduklarında en iyi hallerine sahip olduklarına inanıyorum.  

Bunlar reçel, şarap, çay ve şurup gibi çeşitli lezzetli ikramların yapımında kullanılabilir. Kuşburnunu asla bulunduğu haliyle bütün olarak yemek istemezsiniz. İç kısımlarında çıkarılması gereken tüylü, tohumlu bir çekirdek bulunur. Kullanmadan önce bu merkezi dışarı atabilir veya işlendikten sonra içindekileri süzebilirsiniz. 

kurutulmuş kuşburnu
Ben Kurutulmuş Kuşburnu kullanıyorum ama siz tazesini de kullanabilirsiniz.

KUŞBURNU ÇAYI NASIL YAPILIR

Kuşburnu şurubumuzu hazırlamak için önce çayı hazırlayarak başlayacağız , ardından bala ekleyerek şurubumuzu hazırlayacağız. 

Kuşburnunuzu hazırlamak için kalçalardan sapları, yaprakları ve kahverengi çiçek parçalarını (kaliks adı verilen) çıkarmanız gerekir.

Daha sonra bunları bir eleğe yerleştirin ve mutfak robotuna koymadan önce soğuk su altında tutarak iyice durulayın.

Duruladığınız kuşburnunu mutfak robotunuza yerleştirin ve kuşburnunu daha küçük parçalara ayırmak için birkaç kez çalıştırın.

kuşburnu şurubu
Kıyılmış Kurutulmuş kuşburnu

İşlenmiş kuşburnunuzu su dolu bir tencereye koyun. Bir bardak kuşburnu için iki bardak su veya kuşburnuna 2:1 oranında su kullanın. 

Kaynatın, ardından ısıyı azaltın ve 15-20 dakika veya su yarı yarıya azalıncaya kadar pişirin.

kuşburnu şurubu

Daha sonra, ısıyı kapatıp çayın soğumasına ve kuşburnunun demlenmesine izin vermek isteyeceksiniz. Bu aynı zamanda tıbbi bileşenlerin ekstrakte edilmesi için daha fazla zaman tanıyacaktır. 

Karışımınız soğuduğunda , kuşburnunun içindeki ince tüyleri çıkarmak için  karışımınızı ince gözenekli bir süzgeçten veya birkaç kat tülbentten süzmek isteyeceksiniz .

Bu tüyler tüketildiğinde tahriş edici olabilir, bu nedenle her zaman dikkatli bir şekilde süzmek isteriz.

Gerekirse tüm sıvıyı çıkarmak için kuşburnunu sıkabilirsiniz.

İçinde yüzen ince tüylerden herhangi birini görürseniz, sıvınızı kısıtlamanız gerekebilir.

Birkaç kat tülbent ile sınırlamak işe yaramalı.  

kuşburnu şurubu

KUŞBURNU ŞURUBUNUN YAPILIŞI

Şimdi işin en kolay ve eğlenceli kısmı geliyor. Kuşburnu Şurubunun Yapılışı!

Şurubu hazırlarken, süzülmüş kuşburnu çayınızın eşit kısımlarını yerel organik bala eklemek isteyeceksiniz. Yani bir fincan kuşburnu çayınız varsa, bir fincan bal ekleyin.

Mümkün olduğunca her zaman yerel organik bal kullanmaya çalışıyorum çünkü yerel balın sanayileşince kaybolan eşsiz tatları var. Yerel bal aynı zamanda alerjilere de yardımcı olabilir, çünkü bu, balın yaşadığınız bölgeye özgü alerjenlere sahip olmasını sağlayacaktır. Yerel bal satın almak daha iyidir ve yalnızca kirliliği azalttığı ve kaynakları koruduğu için değildir.

kuşburnu şurubu
Eşit miktarda bal ekleyin ve iyice karıştırın.

KARIŞTIRIN!

Kuşburnu faydaları

Eşit miktarda çay ve balı karıştırın. Hepsi bu kadar! Kuşburnu Şurubu yaptınız!

Buzdolabında 6 aya kadar saklayın veya daha sonra kullanmak üzere dondurun. Kuşburnu doğal pektin içerir, bu nedenle şurubunuz zamanla koyulaşarak daha jöle benzeri bir hal alabilir. Bu tamamen normal.  

Tıbbi amaçlı kullanım ve yüksek dozda C Vitamini için günde bir kaşık alın. Bir mutfak lezzeti olarak, birazını dondurmanın üzerine gezdirin veya lezzetli bir tat için bir fincan çaya bir kaşık dolusu ekleyin. 

outdoorapothecary

Sağlık

Bir yanıt yazın