SağlıkTarifler

Hor Çiçeği Faydaları Hor Çiçeği Yağı Nasıl Yapılır

Hor ÇiçeğiHor çiçeği Faydaları
Görüntüleme

Hor Çiçeği Faydaları Hor Çiçeği Yağı Nasıl Yapılır

Hor Çiçeği Faydaları Hor Çiçeği Yağı Nasıl Yapılır?  Hor çiçeği Kremi Nasıl  Yapılır?

HOR ÇİÇEĞİ GIDA ve TIPTA

Bu yazımda hor çiçeğinin faydalarını ve tıbbi kullanımlarını ele alacağım. Başlayalım. 

Bilimsel adı: Forsythia suspensa

Diğer isimler: Ağlayan hor çiçeği meyvesi, Altın çan meyvesi

Özellikleri: * Antiscrofulous * İdrar söktürücü * Emmenagog * Febrifuge * Cilt toniği * Vermifuge

Burada, Kuzeydoğu’da hor çiçeği yaygın bir manzaradır. Nisan ortasında bahçelerde ve yol kenarlarında çiçek açtığını görebilirsiniz. Güzel, parlak sarı çiçekleri, baharın nihayet ve gerçekten burada olduğunu gösterir.  

Neşeli görünümlerine ek olarak, hor çiçeğinin şaşırtıcı sayıda başka kullanım alanları da vardır. Çiçekleri ve genç yaprakları yenilebilir ve meyveleri ilaç olarak kullanılabilir. Bu yazıda size hor çiçeğinin faydalarını ve kullanım alanlarını, ayrıca bu güzel bitkiyi kullanarak nasıl çay, şurup, demlenmiş yağ ve merhem yapılacağını göstereceğim. 

HOR ÇİÇEĞİ (FORSYTHİA) NEDİR?

hor çiçeği tentürü nasıl yapılır
hor çiçeği tentürü nasıl yapılır
hor çiçeği tentürü nasıl yapılır

Herhangi bir bitkisel preparat hazırlamaya başlamadan önce , amaçlanan bitkiyi olumlu ve doğru bir şekilde tanımlayabilmek son derece önemlidir . Şans eseri, hor çiçeğinin çok fazla benzeri yoktur, bu da onu tanımlamayı oldukça kolaylaştırır. Buradaki gibi iyi bir yabani ve yenilebilir bitki tanımlama rehberi satın almanızı şiddetle tavsiye ederim 

hor çiçeği için kullanır

Hor çiçeğinin alt tarafı daha açık olan dar, koyu yeşil yaprakları vardır, zıt çiftler halinde kenarlar tırtıklıdır. Ayrıca çok sayıda alacalı ve altın yapraklı çeşitleri de bulunmaktadır. Sarı çiçekler, dik açılı dört dar yapraktan oluşan kısa bir tüp oluşturur. Düğüm başına bir ila üç çiçek.

HOR ÇİÇEĞİ GIDA İÇİN

Hor çiçeğinin şaşırtıcı kullanımlarından biri de besin kaynağı olmasıdır. Hor çiçeği özellikle besleyici olmasa da, güçlü antioksidan özelliklere sahip olan ve bir başka önemli antioksidan olan C vitamininin aktivitesini koruyan ve uzatan rutin içerir.  

Çiçekler ve çok erken yapraklar yenilebilir ve salataların üzerine serpildiğinde veya tabaklanmış yiyeceklerin üzerine garnitür olarak kullanıldığında hoş bir dokunuş katabilir. Yemek zamanlarına basit bir süslü unsur eklerler.

 HOR ÇİÇEĞİ TIP İÇİN

Kullanılan Kısımlar: meyve – sert yemiş benzeri kapsül

hor çiçeği için kullanır

Hor çiçeğinin çiçekleri gittikten sonra onun yerine küçük, fındık benzeri bir kapsül olan meyve gelecektir. Bu kapsüller bitkinin tohumları içeren kısmıdır. Hor çiçeği kapsülleri iki bölmeye bölünen sert, kuru yapılardır. Bu meyveler tozlaşan çiçeklerden gelişir. 

Tıbbi olarak hor çiçeği binlerce yıldır geleneksel Çin bitkisel şifasında kullanılmaktadır. Çin’de lian qiao adı verilen meyve, dahili olarak üşüme, ateş, baş ağrısı, kas ağrıları ve iç parazitleri uzaklaştırmak için, harici olarak ise yanıklar, kesikler, sıyrıklar, enfeksiyonlar ve döküntüler için kullanılır. 

Forsythia, oleanolik asit bakımından yüksektir ve kalp kasının korunmasına yardımcı olabileceğine ve aynı zamanda sağlıklı kan basıncını korumaya yardımcı olabileceğine inanılmaktadır. 

Ek olarak, geleneksel Çin tıbbı hor çiçeğinin hem geniş spektrumlu antimikrobiyal hem de antiinflamatuar özelliklere sahip olduğunu göstermektedir. Genç, körpe yapraklardan çay hazırlamanın boğaz ağrısı, ishal ve grip semptomlarına yardımcı olabileceği öne sürülüyor. 

HOR ÇİÇEĞİ YAN ETKİLER

Hor çiçeğinin fiziksel yan etki riskinin düşük olduğunu okudum, ancak bilimsel kanıtlar hor çiçeğinin kanın pıhtılaşmasını yavaşlattığını gösteriyor, bu da ekstra kanama riski taşıdığı ve ameliyattan en az iki hafta önce kullanılmaması gerektiği anlamına geliyor.

Hamile kadınların hor çiçeği kullanmamaları tavsiye edilir.

HOR ÇİÇEĞİ BÜYÜMÜŞ HALİ

hor çiçeği için kullanır

Bahçemde ve mülkümün çevresinde birkaç hor çiçeğim var ve bunların bakımının son derece kolay olduğunu gördüm. Tam güneşte nemli, iyi drenajlı toprakları tercih ettiklerini okudum, ancak deneyimlerime dayanarak ideal olmayan koşullarda da iyi iş çıkaracaklarını ve hatta zayıf, kuru toprakta ve kısmi gölgeli yerlerde bile gelişebileceklerini biliyorum. Bana göre hor çiçeği, beceri düzeyindeki herhangi bir bahçıvan için az bakım gerektiren harika bir bitkidir. 

HOR ÇİÇEĞİ ÇALILARININ YAYILMASI VE BUDAMASI

Çiçekler yeni sezonda değil eski dallarda oluştuğu için budama çalı çiçek açtıktan sonra yapılmalıdır. 

Hor çiçeği, çoğaltılması ve çoğaltılması en kolay bitkilerden biridir.

Hor çiçeğiniz çiçek açtıktan sonra bazı dalları kesebilirsiniz. Genellikle 2 fit uzunluğunda dallar alıyorum ve bunları 5 galonluk bir kovadaki yaklaşık 6 inç suya yapıştırıyorum. Bu kadar. Kovada her zaman su olduğundan emin olmak için birkaç hafta bekleyin. İşte! Kesiminizin kök salmış olması gerekir. 

hor çiçeği için kullanır

HOR ÇİÇEĞİ TIBBİ PREPARATLARI

Hor çiçeğinin tıbbi faydalarından yararlanmanın çeşitli yolları vardır. Onlardan bazıları:

  • Çay/kaynatma 
  • Şurup 
  • İnfüze Yağ
  • Merhem

HOR ÇİÇEĞİ ÇAYI

İçindekiler:

  • 1 bardak hor çiçeği çiçeği
  • 1 bardak su (iyi veya damıtılmış)

Teçhizat:

  • Bira Kavanozu

Talimatlar:

  • Hor çiçeği çalılarından çiçekleri toplayın.
  • Hor çiçeği çiçeklerini yarım litrelik bir kavanoza koyun.
  • Suyunuzu ısıtın ve çiçeklerin üzerine dökün. 
  • Çay karışımını en az birkaç saat ila gece boyunca demleyin. Eğlence!

Hor Çiçeği Faydaları

  • Virüsle savaşmaya yardımcı olabilir ve soğuk algınlığı, ateş ve öksürüğü hafifletmeye yardımcı olabilir.
  • Griple mücadelede yardımcı olabilir.
  • Alerjilerle mücadeleye yardımcı olabilir.
  • Enflamasyonların azalmasına yardımcı olabilir.
  • Bademcik iltihabını ve farenjiti hafifletmeye yardımcı olduğuna inanılıyor.
  • Kolesterol düzeylerini iyileştirmeye yardımcı olabilir.
  • Kardiyovasküler fonksiyonlara yardımcı olabilir.

HOR ÇİÇEĞİ ŞURUBU

Bu altın renkli şurup narindir, lezzetlidir ve bir sonraki gözleme kahvaltınız için mükemmel bir malzemedir. Hafifçe bal ve hor çiçeği kokusuna sahiptir ve tamamen hoştur. Hor çiçeğinin mutfakta kullanım alanlarından sadece biri olan bu bitkinin sade güzelliğini kesinlikle seveceksiniz. 

Hor çiçeği şurubu için malzemeler:

1) Hor çiçeği çiçekleri 1 Bardak

2) 1 bardak su

3) 1/2 ila 3/4 bardak ham, rafine edilmemiş bal (yerel bal kullanmayı severim)

Forsythia Şurubu için talimatlar:

Adım 1) Çiçekleri Toplayın

Hor çiçeği çalılarından çiçekleri koparın.

Adım 2) Bir Gece Su İnfüzyonunda Bekletin

Hor çiçeği çiçeklerini yarım litrelik bir kavanoza koyun. Suyunuzu ısıtın ve çiçeklerin üzerine dökün. Çiçek çayını oda sıcaklığına tamamen soğuyana kadar birkaç saat veya gece boyunca demlenmeye bırakın.

Adım 3) Basit Şurupunuzu Yapın

Çiçekleri süzün, ardından balı çayın içine karıştırın. İstenilen tatlılık seviyesine bağlı olarak tada göre daha fazla veya daha az bal ekleyin.

4.) Şurupunuzu Saklayın

Buzdolabında 4 haftaya kadar saklayın.

Dozaj: 1 yemek kaşığı

HOR ÇİÇEĞİ İNFÜZYON YAĞI

Hor çiçeğinin bir diğer kullanım alanı da cilt bakım ürünleridir. Daha sonra hor çiçeğini cilt bakım preparatlarında kullanmak istiyorsanız, şimdi hor çiçeği ile aşılanmış bir yağ hazırlamak iyi bir fikirdir. Bu yağ, losyonlar, kremler, sabunlar ve losyon kalıpları için hazır bulundurularak önceden hazırlanabilir.

Adım 1.) Taze hor çiçeği çiçeklerini toplayın ve bunları temiz bulaşık havluları veya kağıt havluların üzerine tek kat halinde yayın. Su içeriğinin çok fazla olmasını istemediğiniz veya yağınızın kokabileceği için birkaç gün açık havada kurumaya bırakın. 

Adım 2.) Havada kurutulmuş çiçeklerinizi bir kavanoza yarısına kadar doldurun, bitkileri tamamen kaplayacak şekilde kavanozun içine yağ dökün.

Bunun için kullanılacak iyi yağlar cilt bakımına uygun olanlardır. Ben şunları öneriyorum: losyonlar ve kremler için zeytin (sabun yapımı için) veya kuşburnu, üzüm çekirdeği, tatlı badem, kayısı çekirdeği veya pirinç kepeği.

Adım 3.)   Bir kapakla örtün ve süzüp kullanmadan önce oda sıcaklığında, ılık ve karanlık bir yerde 4 ila 6 hafta demleyin.

Daha hızlı bir infüzyon için bitkileri güveç kabına veya çift kazana koyun ve taşıyıcı yağınızla kaplayın, bitkilerin üzerinde en az bir veya iki inç yağ bırakın. Bitkilerinizi aşırı ısıtmamaya dikkat ederek 1-5 saat boyunca düşük ısı ayarında (100° – 140° F) ısıtın. Isıyı kapatın ve soğumaya bırakın, ardından tülbentten veya ince gözenekli elekten süzün. Yağınızı etiketli (içerik ve tarihle birlikte) temiz cam şişelere koyun. Serin, kuru ve karanlık bir yerde 6 aya kadar saklayın. 

İpucu: Depolamadan önce E vitamini yağı eklemek, yağınızın raf ömrünü uzatmaya yardımcı olabilir. Şuna ekle: 

HOR ÇİÇEĞİ KREMİ NASIL YAPILIR?

Tıbbi bir merhem yapmak, hor çiçeğinin en büyük kullanım alanlarından biridir ve yanıklar, kesikler, sıyrıklar, enfeksiyonlar ve döküntüler için harici olarak kullanılabilir . Aşağıda merhem yapımı için temel bir yöntem verilmiştir ve merhemin gerçekleştirmesini istediğiniz eyleme bağlı olarak karahindiba, karakafes, sadeva vb. gibi birçok cilt şifalı bitki türü için kullanılabilir. 

Yaklaşık 1 buçuk bardak ısıtılmış demlenmiş yağ kullanın (yukarıdaki tarif).
Küçük parçalar halinde kesilmiş 2 ons arı balmumu veya 2 ons  arı balmumu peletleri
kullanın 2 ons katı hindistan cevizi yağı

Süzülmüş ılık yağa balmumu ve hindistancevizi yağını ekleyin ve tüm yağlar eriyip bir araya gelinceye kadar ısıtmaya devam edin. 

Küçük teneke veya cam kavanozlara dökün. 

Bu KREM, ısı kaynağından çıkarıldığında hızla katılaşacaktır.  

Artık bitki hakkında daha fazla bilgi sahibi olduğunuza göre, hor çiçeği ile karşılaşırsanız şaşırmayın. Büyümesine nasıl yardımcı olabileceğinizi öğrenin, hor çiçeğinin birçok kullanımını hatırlayın ve tıbbi faydalarından yararlanın.

NOT: Kendi bitkisel formülasyonlarınızı oluşturma hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, Bitkisel Akademi aracılığıyla  bu Bitkisel Formülasyonlarda Uzmanlaşma Dersine bir göz atın!

Yasal Uyarı – Ben tıbbi bir profesyonel değilim. Burada paylaşılan tüm bilgiler yalnızca bilgi ve eğlence amaçlıdır. Herhangi bir ürün, bitki veya karışımla kendinizi tedavi etmeden önce kendi araştırmanızı yapın ve sağlık uzmanınıza danışın. 

Youtube Kanalı Bizi Takip Edin

Bir yanıt yazın