Sağlık

Bağışıklığı Güçlendiren 10 Şifalı Bitki

Bağışıklığı Güçlendiren 10 Şifalı Bitkibağışıklığınızı güçlendirin
Görüntüleme

Bağışıklığı Güçlendiren 10 Şifalı Bitki

Bağışıklığı Güçlendiren 10 Şifalı Bitki Mutfağınızda muhtemelen soğuk algınlığı, grip ve solunum yolu hastalıklarına karşı bağışıklık kazanmanıza yardımcı olacak bu 10 bağışıklık güçlendirici bitki bulunmaktadır.

1. SARIMSAK – SATIVUM SARIMSAK.

bağışıklığı güçlendiren şifalı bitkilerSarımsak yüzyıllardır hem gıda maddesi hem de ilaç olarak kullanılmıştır. Daha eski test tüpü çalışmaları, sarımsağın influenza A ve B, HIV, HSV-1, viral pnömoni ve soğuk algınlığına neden olan rinovirüse karşı antiviral aktiviteye sahip olabileceğini belirtiyor. Ancak mevcut araştırmalar eksiktir

Hayvan ve test tüpü çalışmaları, sarımsağın, viral enfeksiyonlara karşı koruma sağlayabilecek koruyucu bağışıklık hücrelerini uyararak bağışıklık sistemi yanıtını arttırdığını göstermektedir

Antimikrobiyal olmasının yanı sıra karaciğerde safrayı uyararak sindirimi destekler. Hem sarımsak hem de soğan kan basıncını ve kolesterolü düşürmeye yardımcı olabilir. Kıyılmış sarımsak dişleri zeytinyağında bir veya iki gün bekletildikten sonra süzülerek yemek pişirmek için kullanılabilir. Bu yağ aynı zamanda kulak enfeksiyonlarıyla mücadelede ve öksürük ve soğuk algınlığında topikal bir losyon olarak mükemmel bir yardımcıdır. Yağ, solunum yolu enfeksiyonlarıyla mücadeleye yardımcı olmanın güvenli bir yolu olarak bebeklerin ayaklarına uygulanır. Birkaç dakika sonra nefeslerinden kokuyu alabilirsiniz. Sarımsakla yemek pişirirken, doğrayın ve tıbbi özelliklerini stabilize etmek için birkaç dakika bekletin. Bağışıklık sistemini güçlendiren en iyi ve en çok yönlü bitkilerden biridir.

2. SOĞAN – ALLİUM SPP.

bağışıklığı güçlendiren şifalı bitkilerÇiğ soğandaki aromatikler öksürüğün sakinleşmesine yardımcı olabilir. Hızlı bir evde tedavi yöntemi, bir kırmızı soğanı kesmek, üzerine biraz şeker koymak, gece boyunca bekletin ve ertesi gün öksürük kesici olarak yenebilecek bir şurup elde etmektir.

Soğanlar selenyum, kükürt bileşikleri, çinko ve C vitamini gibi bağışıklık sistemini güçlendiren besinlerle doludur. Ayrıca soğan, histamin düzenleyici etkilerinin yanı sıra antiviral özelliklere sahip güçlü bir flavonoid ve antioksidan olan quercetin’in en iyi kaynaklarından biridir.

3. KEKİK – ORİGANUM VULGARE

Açık Hava EczanesiKekik, etkileyici tıbbi özellikleriyle bilinen, nane ailesinden popüler bir bitkidir. Biberiye, adaçayı ve kekik gibi kekik de yoğun aromatik, ısıtıcı ve antibakteriyeldir. Kekik bitkisinin tüm türleri, kimyasal olarak ilişkili iki balgam söktürücü (karvakrol ve timol) bakımından yüksek uçucu bir yağ içerir. Bu yağlar balgamın gevşemesine yardımcı olur ve öksürmeyi kolaylaştırır. Bir test tüpü çalışmasında hem kekik yağı hem de izole edilmiş karvakrol, fare norovirüsünün (MNV) aktivitesini maruz kaldıktan sonraki 15 dakika içinde azaltmıştır (3) . Bu nedenle kekik geleneksel olarak göğüs tıkanıklığının yanı sıra soğuk algınlığı ve griple birlikte gelen semptomları hafifletmeye yardımcı olmak için kullanılmıştır. Kekik yağı da bakteriyel enfeksiyonları yenmek için yaygın olarak kullanılır. Bağışıklık güçlendirici otlar.

4. ADAÇAYI – SALVİA OFFİCİNALİS.

bağışıklığı güçlendiren şifalı bitkilerAyrıca nane ailesinin bir üyesi olan adaçayı, geleneksel tıpta viral enfeksiyonları tedavi etmek için uzun süredir kullanılan aromatik bir bitkidir

Adaçayının antiviral özellikleri çoğunlukla bitkinin yapraklarında ve sapında bulunan saffisinolid ve adaçayı adı verilen bileşiklere atfedilir

Bahçe adaçayı, solunum ve sinüs mukusu da dahil olmak üzere vücuttaki aşırı salgıları azaltmak için kullanılır. Soğutma, kurutma, antiinflamatuar ve antimikrobiyaldir. Boğaz ağrısı için adaçayı çayını gargara yapın veya çorbaya, demlenmiş sirkeye, demlenmiş bala ve öksürük iksirine ekleyin. Hamileyseniz veya emziriyorsanız adaçayı içmeyin çünkü anne sütünü kurutabilir.

5. BİBERİYE – ROSMARİNUS OFFİCİNALİS.

Açık Hava EczanesiBiberiye , en çok yönlü mutfak bitkilerinden biridir.
Çaylara, çorbalara, soslara, etlere, sebzelere, ekmeklere ve hatta kurabiye, kek ve çikolata gibi tatlılara harika bir katkıdır . Antimikrobiyaldir, antioksidandır, dolaşıma yardımcı olur, ısıtıcı bir özelliğe sahiptir ve hafızanın korunmasını destekler.

Daha önce de belirtildiği gibi, biberiye sıklıkla yemek pişirmede kullanılır ancak aynı zamanda oleanolik asit de dahil olmak üzere çok sayıda bitki bileşiği nedeniyle tedavi edici uygulamalara da sahiptir

Oleanolik asit, hayvanlarda ve test tüpü çalışmalarında herpes virüslerine, HIV’e, influenzaya ve hepatite karşı antiviral aktivite göstermiştir

Ayrıca biberiye özütü, karaciğeri etkileyen herpes virüslerine ve hepatit A’ya karşı antiviral etkiler göstermiştir

6. KEKİK – THYMUS VULGARİS

bağışıklığı güçlendiren şifalı bitkilerKekik , öksürük, üst solunum yolu enfeksiyonları, bronşit ve boğmacayı tedavi eden uyarıcı bir balgam söktürücüdür. Bunu kullanmanın en kolay yolunun çay yapmak olduğunu düşünüyorum ve öksürük için en sevdiğim ilaçlardan biri olabilir.

Akciğer dokusunu harekete geçiren, tıkanıklığı gideren, bakteri ve virüslerle savaşan ve balgam söktürmeyi teşvik eden uçucu yağlarla doludur. Ayrıca birçok tarife kekik de ekleyebilirsiniz. Öksürük iksirime, ateş şarabıma, öksürük ve soğuk çaylarıma ekliyorum.

7. NANE – MENTHA × PİPERİTA

bağışıklığı güçlendiren şifalı bitkilerNanenin güçlü antiviral özelliklere sahip olduğu bilinmektedir ve genellikle viral enfeksiyonları doğal olarak tedavi etmek amacıyla çaylara, ekstraktlara ve tentürlere eklenir.

Yaprakları ve uçucu yağları, antiviral ve antiinflamatuar aktiviteye sahip mentol ve rosmarinik asit dahil olmak üzere aktif bileşenler içerir

Bir test tüpü çalışmasında, nane yaprağı ekstresi, solunum sinsityal virüsüne (RSV) karşı güçlü antiviral aktivite sergiledi ve inflamatuar bileşiklerin düzeylerini önemli ölçüde azalttı ( 10 ).

8. ZERDEÇAL – CURCUMA LONGA

kurkumin bağışıklık sistemi ile ilgili görsel sonucu

Zerdeçal, bağışıklığı güçlendirmede ve kış aylarında veya herhangi bir mevsimde soğuk algınlığı, öksürük ve göğüs tıkanıklığını gidermede oldukça etkilidir.

PLOS ONE (Public Library of Science) dergisine göre, zerdeçalda bulunan bir bileşik olan kurkumin, bağışıklığı ve fiziksel gücü arttırdığı bilinen anti-inflamatuar özellikler içerir.

Kurkumin bağışıklığın  güçlendirilmesine yardımcı olur  ve viral replikasyona karşı savaşmaya yardımcı olur. Enflamasyonu Azaltır –  Kurkumin,  virüslerin verdiği hasarın nedenlerinden sorumlu olan çeşitli inflamatuar molekülleri baskılar. Semptomların azalmasına yardımcı olur ve rahatlama sağlar.

9. ZENCEFİL – ZİNGBER OFFİCİNALE

bağışıklığı güçlendiren şifalı bitkilerBağışıklık güçlendirici özellikleri söz konusu olduğunda zencefili yenmek zordur ve tedavi edici özellikleri açısından iyi araştırılmıştır.

Zencefil, iyi bir nedenden ötürü, bağışıklık sistemini güçlendiren en iyi şifalı bitkilerdir. Zencefili en iyi bağışıklık güçlendirici yapan aktif bir bileşen olan Gingerol’ün varlığı. Bağışıklık sistemini güçlendirici özelliklerinin yanı sıra zencefil aynı zamanda antibakteriyel ve antiinflamatuardır ve vücudunuzu enfeksiyondan korumak için birlikte çalışır. Hava sıcak olduğundan kış mevsimi için mükemmel olacaktır. Ancak sindirim sistemini etkileyebileceğinden aşırı tüketmeyin.

10. TARÇIN

bağışıklığı güçlendiren şifalı bitkilerTarçın, Ayurveda’da sağlığımıza tıbbi avantajıyla bilinen güçlü bir bağışıklık güçlendirici bitkidir. Kış soğuklarıyla savaşmak ve bağışıklık uyarıcısı görevi görmek için antioksidanlar ve inflamatuar özelliklerle doludur. Ayrıca kandaki trombositlerin topaklanmasını önler, iltihaplı maddeleri engeller ve kan şekerini kontrol eder.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZİ GÜÇLENDİRMENİN DİĞER SAĞLIKLI YOLLARI

Genel olarak sağlıklı bir yaşam tarzı , bağışıklığı güçlendiren şifalı bitkilerle birleştiğinde, sizi sağlıklı ve hastalıklardan uzak tutmada uzun bir yol kat edebilir.

Bağışıklık sisteminiz de dahil olmak üzere vücudunuzun her kısmı daha iyi çalışır; aşağıdaki gibi sağlıklı yaşam stratejilerini uygularsanız:

  • Sigara içmeyin.
  • Meyve, sebze ve bağışıklık sistemini güçlendiren şifalı bitkiler açısından zengin bir diyet yiyin.
  • Düzenli egzersiz.
  • Sağlıklı bir kiloyu koruyun.
  • Alkol kullanıyorsanız, yalnızca ölçülü olarak için.
  • Yeterli uyku alın.
  • Enfeksiyonu önlemek için ellerinizi sık sık yıkamak ve etleri iyice pişirmek gibi adımlar atın.
  • Stresi en aza indirmeye çalışın.
  • Kişisel bakım uygulayın
  • Doğayla bağlantı kurun

outdoorapothecar

 

Bir yanıt yazın