Sağlık

Karahindiba Faydaları Karahindiba Kansere İyi Gelir mi ?

karahindiba faydalarıkarahindiba
Görüntüleme

Karahindiba Faydaları Karahindiba Kansere İyi Gelir mi ?

Kara Hindiba Faydaları Pek çok yeşil bahçeye seslenen, kabarık sarı kafasıyla mütevazi karahindiba çiçeği uzun zamandır yanlış anlaşıldı. Bu parlak bitki genellikle bir ot olarak görülür, ancak karahindiba bitkisi çayınıza ekleyebileceğiniz mükemmel bir bitkisel kök ilacıdır.

 

Rüzgarda kolayca hareket eden tohum kabuklarına dönüşen parlak patlayan yapraklar; Karahindiba, adını Fransızca’da aslan dişi anlamına gelen kelimeden alır ve görünüm olarak kasımpatıya benzer. İlkbahardan yaza kadar genellikle tarlaları ve bahçeleri süsleyen tüm bitkiler arasında en uzun çiçeklenme mevsimine sahiptir. Tohumlar hava kadar hafiftir ve kökenlerinden beş mil kadar uzağa taşınabilirler; bu da onların her kuytu köşede nasıl ortaya çıktıklarını açıklamaya yardımcı olur.

 

Karahindiba sağlık açısından çok çeşitli faydalarla doludur ve çok tatlı bir tada sahip olabilir veya gerçekten sağlam bir içecek olabilir. Doğal olarak kafeinsiz ve elde edilmesi kolay olduğundan , güzel bir fincan hazırlamamanız ve bu iyileştirici özelliklerin işe yaramasına izin vermemeniz için hiçbir neden yok. Karahindiba çayının tüm faydalarını daha derinlemesine incelerken bir göz atın …

 

KARAHİNDİBA ÇAYI NEDİR?
Karahindiba çayı, genellikle karahindiba kökünden yapılan bir tisandır ve eski bir bitkisel ilaçtır. Koyu renginden dolayı karahindiba kahvesi olarak da adlandırılabilir. Karahindiba çayı genellikle bitkinin köküyle yapılır ancak sapı, yaprakları ve bitkinin tamamı da demlenebilir. Karahindiba çayı içmenin sağlığa bazı faydaları olduğuna inanılıyor.

 

Karahindiba çayı bazen kahvenin tat notalarını ve çekiciliğini seven ancak kafeine dayanamayanlar için kahve yerine kullanılır . Karahindiba kökünün koyu rengi ve derin ve dumanlı tadı kahveyle kıyaslanabilir ancak daha hafif bir çiçek tadı oluşturmak için karahindiba yapraklarını ve sapını da demleyebilirsiniz. Gördüğünüz gibi, bu bitki çayı çok yönlü olabilir ve size güç verecek birçok temel besin ve vitaminle yüklü olarak gelebilir.

 

Karahindiba sarı kafasını her yere çıkarır. Doğu Avrupa’nın çayırlarından kendi arka bahçenize. Bir sepetle dışarı çıkıp bu canlı ve doyurucu kökü kendiniz toplayabilir veya önceden toplanmış, kurutulmuş ve poşetlenmiş karahindiba çayını satın alarak sorunsuz bir deneyim haline getirebilir ve pestisit toplamanın olası tuzaklarından kaçınabilirsiniz.

 

KARAHİNDİBA ÇAYININ SAĞLIĞA FAYDALARI
gün batımına karşı karahindiba tohumları

 

Gelecekte, bu rotayı ayıklayıp silmeden önce, öncelikle karahindiba çayının sağlığınızı iyileştirebileceği tüm yolları okuyun. Çiçek gücüyle taze olan bu yaygın sarı çiçek, sağlık açısından pek çok faydayla doludur. Vitaminler, steroller, flavonoidler ve minerallerle dolu olan bu çiçeğin yüzyıllardır hem demleme hem de et suyunda tıbbi bir ilaç olarak kullanılması şaşırtıcı değil. Vücudun detoksuna yardımcı olmaktan şişkinliği azaltmaya kadar her konuda yardımcı olduğuna inanılan ve hatta idrar yolu enfeksiyonlarını ortadan kaldırma konusunda yardım eli uzattığına inanılan bu bitki, işte bir fincan karahindiba çayı hazırlamanın müthiş faydaları…

 

1. ŞİFA DİÜRETİK ETKİSİ
Sürekli olarak şişkinlikle mücadele eden veya sistemlerini temizlemeye ihtiyaç duyanlar için karahindiba çayı içmek doğal bir idrar söktürücü olabilir. Bu içecek vücudunuzun işemesine yardımcı olabilir, bu da karaciğerinizi ve böbreklerinizi toksinlerden arındırıp sizi taze ve formda tutabilir.

 

2. KAN ŞEKERİNİ DÜŞÜRÜR
Tip 2 diyabetin artmasıyla birlikte cephanenizde karahindiba çayı bulundurmanız da yardımcı olur. Diabetic Studies’de yayınlanan bir makaleye göre , karahindiba kan şekeri seviyelerinin düzenlenmesine ve insülin toleransının iyileştirilmesine de yardımcı olabilir.

 

3) TONLARCA ANTİOKSİDAN VERİR
Antioksidanlar vücudunuzun alabileceği en iyi şeydir ve neyse ki karahindiba çayı yüksek bir doz sağlar. Özellikle hücresel hasarı ve oksidatif stresi önlemeye yardımcı olan beta-karoten bakımından yüksektir . Antioksidanlar vücudunuzun serbest radikalleri nötralize etmesine yardımcı olmak için çok önemlidir. Serbest radikaller, yaşlanma belirtilerini hızlandırmaktan hastalık gelişimine kadar her şeye katkıda bulunur; dolayısıyla bunların vücuttaki varlığını ortadan kaldırmak için yapabileceğiniz her şey sağlığınızı büyük ölçüde iyileştirecektir.

 

4) DETOKSA YARDIMCI OLUR
Günlük olarak karahindiba çayı içme alışkanlığı edinirken toksinlere veda edin. Bu eski şifalı içecek, doğru karaciğer sağlığının temizlenmesine ve korunmasına yardımcı olabilir. Karaciğer, kanı filtrelenmiş ve detokslu tutmak için önemli bir organdır; bu nedenle, karaciğer sağlığını iyileştirebilecek ve karaciğer hastalığı riskini azaltabilecek her şey, sağlıklı bir ilaç olarak düşünülmelidir.

 

5) KOLESTEROLÜ DÜŞÜRÜR
Kolesterol seviyenizi düşürmek, kalp hastalığı ve diğer sorunların riskini azaltmak isteyenler için önemlidir. 2012 yılında yapılan bir hayvan araştırması, karahindibanın hiperlipidemiyi azaltmaya yardımcı olabileceğini gösterdi. Hiperlipidemi, kanınızda yüksek lipit seviyelerine sahip olduğunuz ve bu lipitlerin kolesterolü de içerdiği durumlar için kullanılan terimdir. Araştırma, karahindiba kökü ekstraktı tüketen hayvanların kolesterollerinde azalma olduğunu buldu. Rekoru düzeltmek için insan çalışmalarına ihtiyaç duyulsa da bu, karahindiba çayını yudumlamaya potansiyel bir bonus olabilir.

kırmızı ve beyaz Çin çay bardağı çiçekler

 

6) KİLO KAYBINI DESTEKLER
Karahindiba kökünü ve onun zengin özelliklerini bazı kilo verme ilaçlarıyla (yani Orlistat) karşılaştıran bazı yeni çalışmalar Kore’den çıktı. Karahindibanın pankreatik lipazı da inhibe edebildiğine inanılıyor. Bu gerçek, karahindibanın vücudun su tutmasını engelleme yeteneğiyle birleştiğinde, obeziteyle mücadele edenler için tamamen doğal ve etkili bir kilo verme stratejisi olma konusunda potansiyel bir yardım adayı haline geliyor.

 

7) KAN BASINCINI DÜŞÜRÜR
Günlük olarak karahindiba çayı içerek kan basıncınızı sağlıklı bir seviyeye düşürün. Bu çiçeksi parlak demleme potasyumla olgunlaşmıştır. Potasyum vücut için harika bir elektrolit formudur ve böbreklerin toksinleri filtrelemesine ve kan akışını iyileştirmesine yardımcı olabilir.

 

8) YÜKSEK VİTAMİN VE BESLEYİCİ
Karahindiba güçlü bir etkiye sahiptir ve her türlü vitamin ve mineralle doludur. Karahindiba çayı, her ikisi de bağışıklık sistemini güçlendiren ve sağlıklı hücre büyümesini teşvik eden A vitamini ve C vitamini açısından zengindir. Aynı zamanda görme yeteneğimize de yardımcı olur ve erken yaşlanma belirtilerini azaltır. Karahindiba ayrıca kemik sağlığına yardımcı olan ve kanın pıhtılaşması için gerekli olan K vitamini ile aydınlatılır. Karahindiba aynı zamanda potasyum, magnezyum ve kalsiyum açısından da zengindir; bu da onları beslenme uzmanlarının hayali haline getirir ve genel sağlığınız için mükemmeldir.

 

9) İDRAR YOLU ENFEKSİYONLARINA YARDIMCI OLUR
Müthiş antioksidanların ve antiinflamatuar özelliklerin karışımı, karahindiba çayı içmenin her türlü enfeksiyonla savaşmak için iyi olduğu anlamına gelir ve çalışmalar , uva ursi ile birleştirildiğinde idrar yolu enfeksiyonlarını hızlı bir şekilde ortadan kaldırmanıza da yardımcı olabileceğini göstermiştir . Bu aynı zamanda karahindiba çayının doğal idrar söktürücü özellikleriyle de bağlantılıdır.

 

10) DOĞAL OLARAK ANTİİNFLAMATUAR
Antiinflamatuar özelliklere sahip olan karahindiba çayı içmek, formda kalmanıza yardımcı olabilir . Araştırmalar, karahindiba bitkisinin tüm kısımlarının antioksidan özelliklere ve doğal antiinflamatuarlara sahip olduğunu göstermiştir. İnflamasyon birçok rahatsızlık ve hastalıkta önemli bir rol oynayabildiğinden, karahindiba çayı içmek bu riskleri azaltabilir ve genel olarak sağlığınızı daha iyi hale getirebilir.

 

11) BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ İYİLEŞTİRİR
Karahindiba çayı desteğine başvurduğunuzda enfeksiyonla savaşın ve bir sürü zararlı bakteriye karşı korunun. Bu sağlam kök, her ikisi de vücudunuzun kısa ve uzun vadeli rahatsızlıklarla mücadele etmesine yardımcı olan bir dizi antimikrobiyal ve antiviral güce sahip olabilir. Test tüpü çalışmaları ayrıca karahindibanın virüslerin vücutta çoğalma ve yayılma yeteneğini azalttığını da buldu.

 

çaydanlık ve içinde sarı çiçek olan bir fincan çay

 

12) KANSER RİSKİNİ AZALTIR
Son zamanlarda doğal ilaçların kansere karşı mücadelede veya kansere yakalanma riskinin azaltılmasında nasıl yardımcı olabileceğini araştıran çok sayıda çalışma yapıldı. Bunda çayın büyük rolü var ve karahindiba çayı da bu listede yer alıyor. Yakın zamanda yapılan bir araştırma, karahindiba kökünün insanlarda melanom hücreleri üzerindeki etkilerini inceledi. Karahindibanın cilt kanseri hücrelerinin ölümüne neden olduğu bulundu. Elbette ilk zamanlarında ve bu deneyde insanlar yer almıyordu ama kesinlikle merak uyandırıcı bir okuma sağlıyor.

 

13) GRİBİN SÜRESİNİ KISALTIR
Grip mevsimi hiçbir zaman eğlenceli geçmez ve gribe yakalanmış olanlar için, vücudunuzun savaşmaya başlamasına ve normale dönmesine yardımcı olmak için biraz karahindiba çayı yudumlamak isteyebilirsiniz. Karahindiba ekstraktının virüs düzeylerini düşürüp düşüremeyeceğini görmek için çalışmalar yapılmıştır. Bu test in vitro olarak yapılmış ve insan çalışmalarına ihtiyaç duyulmasına rağmen, sonuçlar karahindibanın grip süresini olumsuz etkiler olmadan kısaltabileceği yönünde olumlu bir sonuç ortaya koydu .

 

14) CİLT SAĞLIĞINI İYİLEŞTİRİR
Baharın görüntüsü, çiçek özü ve diğer bitkiler, rahatlatıcı ve iyileştirici çiçek güçleri sayesinde cilt bakım kremleri ve ürünlerinde sıklıkla bulunur. Karahindiba da bir istisna değildir ve bu parlak küçük çiçeğin cildin güneşten kaynaklanan hasarlara, erken yaşlanma belirtilerine ve hatta sivilcelere karşı korunmasına yardımcı olduğuna inanılmaktadır. Karahindibanın iltihabı azalttığı ve aynı zamanda kollajen üretimini ve hidrasyonunu artırdığı, gün boyu nemli ve taze görünmenizi sağladığı söylenir.

 

15) BAĞIRSAK SAĞLIĞINI VE BAĞIRSAK FLORASINI DESTEKLER
Sindirim sorunları yaşayanlar için bir fincan karahindiba çayı hazırlayın ve bu eski halk ilacının büyüsünü gerçekleştirmesine izin verin. Bu parlak ve cesur çiçek, midenizi nasıl düzleştireceğinizi tam olarak biliyor çünkü safra akışınıza ince ayar yapmanıza, mide zarını rahatlatmanıza ve bağırsağın çok ihtiyaç duyulan tüm mineralleri emmesine yardımcı olabilir. Karahindiba bitkisinin aynı zamanda laktobasilinizi güçlendirerek vücudunuzun doğal probiyotik özelliklerini arttırdığı da bulunmuştur.

 

YAN ETKİLER
Pek çok insan hiçbir yan etkisi olmadan karahindiba çayının tadını çıkarırken, bazıları da önce tıbbi uzmanlarına danışmak isteyebilir. Karahindiba çayı içmemesi gereken veya ilk önce check-in yapması gerekenler arasında karahindiba reaksiyonu tetikleyebileceği için yakup otu alerjisi olanlar da vardır.

Bazı ilaçları kullanan kişiler, karahindiba çayını da hafife almak isteyebilirler çünkü karahindiba bazı ilaçlara, özellikle diüretik ilaçlara, böbrek ilacı kullanan kişilere ve bazı antibiyotiklere müdahale edebilir. Öncelikle doktorunuza başvurmayı unutmayın.

 

KARAHİNDİBA KÖKÜ ÇAYI TARİFİ
bahçıvanlık yapan kadın

 

Yerel mağazanızda karahindiba çayı bulamıyorsanız kolayca dışarı çıkıp kendiniz hazırlayabilirsiniz. Taze karahindiba çayı için çiçekleri toplamadan önce bölgede hiçbir bitki ilacı veya böcek ilacı kullanılmadığından emin olun.

 

Çiçekler

· Bir bardağa altı çiçek veya yaprak koyun.

· Sıcak su ekleyip 15-20 dakika demlenmeye bırakın.

 

 

Kökleri

Kahve benzeri daha doyurucu bir demlemeyi sevenler için, narin çiçekleri atlayın ve doğrudan köküne gidin.

· Kökünü yıkayıp doğrayın.

· Fırında 2 saat kısık ateşte kızartın.

· Fincanınıza bir çay kaşığı ekleyin.

· Üzerine sıcak su dökün.

· On dakika demlenmeye bırakın.

·

 

KARAHİNDİBA ÇAYI HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR
ahşap bir masada çiçekler ve çay

HER GÜN KARAHİNDİBA ÇAYI İÇEBİLİR MİSİN?
Evet, bu cömert sağlık faydalarını artırmak için her gün bir fincan karahindiba yeşilliklerinin tadını kolayca çıkarabilirsiniz.

 

KARAHİNDİBA ÇAYI KAKA YAPAR MI?
Karahindiba çayı içmek sindirim sisteminize yardımcı olduğu için düzenli kalmanızı sağlayabilir. Kabızlıkla mücadele edenler için bir fincan karahindiba çayı sadece bilet olabilir.

 

KARAHİNDİBA ÇAYI GÜVENLİ MİDİR?
Çoğu insan için karahindiba çayı içmenin hiçbir yan etkisi olmayacaktır ve aslında sağlık açısından çok sayıda fayda sağlayabilir. Bununla birlikte, çayı atlaması veya sağlık uzmanına başvurması gerekenler arasında yakup otuna karşı alerjik reaksiyonları veya hassasiyeti olan kişiler ve özellikle böbrekler ve antibiyotikler için halihazırda ilaç kullanan kişiler yer alır.

 

GÜNDE NE KADAR KARAHİNDİBA KÖKÜ ÇAYI?
Güne bir fincan karahindiba kökü çayı ile başlayın ve daha fazla tüketmek istiyorsanız yavaş yavaş artırın. Karahindiba idrar söktürücü özelliklere sahiptir ve idrara çıkma miktarınızı artırabilir, bu nedenle nazik davranmanız ve önce vücudunuzun buna uyum sağlamasına izin vermeniz önemlidir.

 

KARAHİNDİBA ÇAYI ASİDİK Mİ YOKSA ALKALİ Mİ?
Karahindiba kökü çayı alkali bazlıdır, bu da diş minesine olumsuz bir etkisi olmayacağı anlamına gelir.

 

SARMAK
Kendi bahçenizde yetişen narin veya derinden tatmin edici bir çay mı? Evet lütfen. Artık karahindibaların sağlığa her türlü faydayla olgunlaştığını ve aynı zamanda lezzetli bir içecek de yaptığını biliyoruz, artık onları sinir bozucu bir ot olarak görmeyeceğiz. Güneşli ve parlak olan bu güzel çay, tek başına harikadır veya lezzet profilini geliştirmek ve faydalarını artırmak için zerdeçalla harmanlayabilir veya yeşil çay veya papatya ile dengeleyebilirsiniz .

 

Karahindiba çayının size bu kadar iyi geldiğini biliyor muydunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşın!

 

Tıbbi Yasal Uyarı : Bu çayların sağlığa faydalarına ilişkin mevcut araştırmaları derinlemesine incelemiş olsak da, bu yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve tıbbi tavsiye olarak alınmamalıdır. Sağlıkla ilgili herhangi bir sorusu olanların bir tıp uzmanına başvurması gerekir. Bu beyanlar Gıda ve İlaç İdaresi tarafından değerlendirilmemiştir. Bu makalenin herhangi bir hastalığı teşhis etme, tedavi etme, tedavi etme veya önleme amacı yoktur.

myteadrop

Sağlık

Bir yanıt yazın