Kedi

Kediniz Gece Neden Miyavlar 10 Nedeni

kediniz gece neden miyavlarkedi miyavlaması
Görüntüleme

Kediniz Gece Neden Miyavlar 10 Nedeni

Kediniz Gece Neden Miyavlar 10 Nedeni

Bunu mutfaktan okuyorsanız, kediniz size beklentiyle bakarken ayaklarınızın dibinde yüksek sesle miyavlıyorsa , yalnız değilsiniz. Kedilerin bizimle iletişim kurmanın benzersiz yolları vardır ve bazen kendilerini talepkar, sabırsız veya düpedüz yapışkan gibi hissedebilirler. Peki kediniz size miyavlamayı bırakmazsa bu ne anlama gelir ?

Kediniz Gece Neden Miyavlıyor?

Kediler birçok nedenden dolayı miyavlayabilir. Bazıları kedi tuhaflıklarıdır, ancak bazıları çok daha ciddidir. Kedinizin size miyavlamaya devam etmesinin bazı yaygın nedenlerini öğrenelim .

1. Açlar

Mideleri tarafından kontrol edilenler yalnızca emekçiler değil. Kediler de aç kalabilir! Akşam yemeği zamanıysa ve henüz fark etmediyseniz, kedinizin bunu size bazı seçilmiş kelimelerle bildirmesini bekleyebilirsiniz.

Öte yandan, bazı kediler o kadar açgözlüdür ki, teknik olarak yemek zamanı olup olmamasının bir önemi yoktur .

Geceleri mutfaktaysanız ikna edici miyavlamalarla şanslarını deneyeceklerdir. Sizinle onların yiyecekleri arasındaki ilişkiyi ortadan kaldırarak bu alışkanlıkla mücadele edebilirsiniz. Kedinizi belirli zamanlarda beslemek üzere programlıyorsanız, otomatik besleyiciyi kullanarak bunu yapabilirsiniz .

2. İlginizi istiyorlar

Kediler çok ilgi çekici olabilirler , bu bir iltifattır çünkü bu onların bizimle birlikte olmaktan keyif aldıkları anlamına gelir. Ancak eğer özellikle istekliyseler bu, özellikle geceleri daha fazla zihinsel ve fiziksel uyarılmaya ihtiyaç duydukları anlamına gelebilir.

Kedinizin ortamını zenginleştirmek için birkaç oyuncağa, bulmaca besleyiciye veya aktivite merkezine daha fazla yatırım yapın ve onlarla bol miktarda kaliteli oyun zamanı geçirdiğinizden emin olun.

3. Size yanıt veriyorlar

Kediler insanlarla aynı şekilde konuşamayabilir ancak bu onların bizimle iletişim kuramayacakları anlamına gelmez. Birçok kedi sahibi, sevdikleri arkadaşlarına günlerini, ne pişirdiklerini veya gelecek hafta işte ne yapacaklarını anlatmak için zaman harcıyor.

Kediler bizi tam olarak anlayamasa da sesimizin değişen tonlarını algılarlar ve birçok kedi, sahiplerinin konuşmalarına doğru yerlerde miyavlayarak yanıt verir.

4. Dışarı çıkmak istiyorlar

Kediniz geceleri miyavlamayı bırakmıyorsa  ve kapının yanında veya pencerenin yanında duruyorsa dışarı çıkmak isteyebilir. Harekete geçmek ne kadar uzun sürerse, muhtemelen o kadar gürültülü ve sabırsız olurlar.

Ne yazık ki kediler her zaman ne istediklerini bilmezler. Eğer bir kedi kanadınız yoksa, kendinizi kedinizin dışarı çıkmak için miyavladığı ve hemen geri dönmek için miyavladığı sonsuz döngünün içinde sıkışmış halde bulabilirsiniz.

5. Sezondalar

Dişi kediler mevsimde sıklıkla sürekli miyavlarlar; bu normaldir ancak evcil hayvan sahipleri için endişe verici olabilir.

Eğer mevsiminde bir dişi kediniz olduysa , gezegende bundan daha gürültülü bir şey olmadığını bilirsiniz! Kızgınlık dönemindeki kediler dışarı çıkıp başka bir seviyeye çıkmak için miyavlamaya ihtiyaç duyarlar. Hepsi bu değil.

Sürekli miyavlamanın yanı sıra normal çiftleşme davranışlarının bir parçası olarak yüksek sesle miyavlarlar . Bazı evcil hayvan ebeveynlerinin yanlışlıkla sezondaki kedilerinin hasta veya acı çektiğini düşündüklerini duyduğunuzda muhtemelen şaşırmayacaksınız !

6. Sahip olduklarınızı istiyorlar

Lezzetli bir şeyler yiyorsanız, bir kutu ton balığı açıyorsanız veya elinizde bir paket nefis kedi maması tutuyorsanız, kedinizin dikkatini mutlaka çekeceksiniz. Eğer kediniz sizin sahip olduğunuz şeyi istiyorsa, ayaklarınızın dibinde yüksek sesle miyavlayarak bunu size bildirecektir.

Özellikle cesur veya ısrarcı hissediyorlarsa, daha fazla baskı uygulamak için mutfak tezgahına veya kucağınıza atlayabilirler!

7. Acı çekiyorlar

Kediler bazen acı çektiklerini belirtmek için miyavlarlar. Kediler genellikle sabırlı olmalarına rağmen, size güveniyorlarsa veya ağrıları şiddetliyse dikkatinizi çekmek için ses çıkarabilirler. Yine de miyavlamıyorsa kedinizin acı çekmediğini asla varsaymayın.

Kediler yaralandıklarını veya acı çektiklerini içgüdüsel olarak gizlerler, böylece yırtıcı hayvanlara karşı savunmasız görünmezler.

8. Hastalar

Tıpkı acı çekerken olduğu gibi, kediler de kendilerini iyi hissetmediklerinde her zaman seslerini çıkaramayabilirler. Ancak aniden yüksek sesle ve sürekli miyavlamaya başlarlarsa, kendilerini kötü hissediyor olabilirler. Davranışlarındaki bu değişiklikleri göz ardı etmediğinizden emin olun ve diğer belirtilere karşı dikkatli olun.

9. Kaygılı hissediyorlar

Kediniz endişeli veya korkuyorsa çok miyavlayabilir. Ayrıca çöp tepsisinin dışına işediklerini veya kaka yaptıklarını fark edebilirsiniz ve sistit veya aşırı bakım gibi strese bağlı sağlık sorunları geliştirebilirler .

Kediniz işten eve döndüğünüzde aşırı derecede miyavlıyorsa , kediniz ayrılık kaygısı yaşıyor olabilir . Bir evcil hayvan kamerası, siz yokken nasıl davrandıklarına ışık tutabilir. Bu şekilde bir veterinerin veya veteriner davranış uzmanının yardımına ihtiyacınız olup olmadığına karar verebilirsiniz.

10. Demansları var

Bazen kedinin yaşı aşırı miyavlamaya neden olur . Eğer yaşlı kediniz çok fazla miyavlıyorsa ve kafası karışmış ya da boş görünüyorsa, bilişsel işlev bozukluğu yaşıyor olabilir . Yaşlılık değişiklikleri, yaşlı kedilerin günün olağandışı saatlerinde aktif hale gelmesine neden olabilir ; bu nedenle, kediniz sizi aniden sabah 4’te uyandırıyorsa, bir sorun olabilir.

Hipertiroidizm gibi diğer sağlık sorunları da aşırı ses çıkarmaya neden olabilir , bu nedenle veterinere gitmek faydalı olacaktır.

Kediniz Gece Size Miyavlamaya Devam Ediyorsa Ne Yapmalısınız?

Kediniz aşırı miyavlamaya başlarsa, fiziksel olarak hiçbir sorun olmadığından emin olmak için veteriner ziyaretiyle başlayın.

Eğer kediniz her zaman sesini yükseltiyorsa, örneğin Siyam kedisiyse , bu kesinlikle normal olabilir. Benzer şekilde, yemek zamanları veya eve vardığınızda gibi belirli zamanlarda seslerini yükseltiyorlarsa , bu muhtemelen büyük bir endişe kaynağı değildir.

Ancak, kedinizin davranışının aniden değiştiğini veya normalden daha fazla ses çıkardığını varsayalım . Bu durumda, altta yatan herhangi bir tıbbi durum olması ihtimaline karşı bir veterinerle kontrol randevusu almak en iyisidir .

Kediniz Gece Neden Miyavlar Çözüm

Kediler çok gürültülü olabilir ve biraz sinir bozucu olabilir, özellikle de sizi takip ediyorlarsa ve gerçekten muhtaç durumdalarsa. Bununla birlikte, aileden bir kedi üyeniz olduğunda yapışkan bir kedi genellikle normaldir.

Öte yandan, davranışları değişirse veya vücut dillerinde bir şeyler ters giderse , veteriner hekiminizin güvencesini almak her zaman iyi bir fikirdir.

Ayrıca Okuyun: Stresli Bir Kedinin 5 Görsel İşareti ve Nasıl Yardım Edilir?

Kediniz Gece Neden Miyavlar Sıkça Sorulan Sorular

Kedim neden bu kadar muhtaç ve vokal?

Bazı kedi ırkları özellikle muhtaç ve vokaldir. Örneğin Siyam kedilerinin söyleyecek çok şeyi vardır, oysa Ragdoll kedileri çok muhtaçtır. Yapışkanlık ve ses çıkarma, kedinizin aç, sıkılmış, stresli, acı içinde veya iyi olmadığını gösterebilir. Olası nedenlerin bu kadar çeşitli olması nedeniyle, kedinizin iyi olduğundan emin olmak için veteriner hekiminizden randevu almalısınız.

Kedim neden aniden bana takıntılı hale geldi?

Kediniz birdenbire normalden daha yapışkan veya daha şefkatli olmaya başlarsa, bu onun stresli veya korkmuş olduğu anlamına gelebilir. Sezonda bile olabilirler. Diğer semptomlara dikkat edin ve veterinerinizden tavsiye isteyin.

Kedim çok yapışkansa ne yapmalıyım?

Eğer kediniz her zaman yapışkansa bu onlar için muhtemelen normaldir. Eğer bu sizin için sorun olmaya başlıyorsa, onlara bulmaca besleyici veya kedi ağacı gibi daha fazla oyuncak ve aktivite sağlayarak durumu iyileştirmeyi deneyebilirsiniz.

Kediler Hakkında Dahafazla Bilgi Kedi

 

Youtube Kanalı Bizi Takip Edin

Bir yanıt yazın