KediKedi Cinsleri

Amerikan Uzun Tüylü Kedi (Longhair)

Amerikan Uzun Tüylü Kedi (Longhair)

Amerikan Uzun Tüylü Kedi (Longhair)Amerikan Uzun Tüylü Kedi (Longhair)
Görüntüleme

Amerikan Uzun Tüylü Kedi (Longhair)

Amerikan Uzun Tüylü Kedi (Longhair) 

Mizaç
Sosyal, uyumlu, eğlenceli, meraklı
Menşei
Amerika Birleşik Devletleri
Ağırlık
4 – 8 Kg
Yaşam Beklentisi
12-17 yaş

Amerikan Uzun Tüylü (Longhair) Kişiliği ve Mizaç

Longhair, belirli bir kedi cinsi değildir, ancak meraklılar, kedi fantezi derneklerini bu eşsiz kediyi tanımaya teşvik etmektedir. Şimdilik Amerikan uzun tüylü terimi, bir İran kedisi ile bir Amerikan kısa tüylü kedisi arasındaki melezlemeyi belirtmek için kullanılıyor .

Longhair kedileri genellikle orta büyüklüktedir ve ebeveynlerinin büyüklüğünü ve ağırlığını yansıtır. Paltoları çeşitli renk ve desenlerde ve değişen kalınlıklarda gelir. Bazen Amerikan uzun tüylü kedisi ile Maine rakun kedisi arasında kafa karışıklığı vardır . Bu, Maine Coon’un Amerika’nın orijinal uzun tüylü kedisi olarak tanımlanmasından kaynaklanmaktadır.

Amerikan Uzun Tüylü Kedisi Hakkında

Amerikan Uzun Tüylü Kedi Beslenme Bakım Aktivite Sağlık

Beslenme: Longhair  kedilerinin özel beslenme ihtiyaçları yoktur. Tek gereksinimleri yüksek kaliteli ete dayalı bir beslenmedir.

Bakım: İranlı ebeveynleri gibi, Longhair kedisi de genellikle çok ince bir astara sahiptir ve mat oluşumunu ve tüy yumaklarını önlemek için sık sık fırçalanması gerekir.

Düzenli kulak temizliği gerekli olabilir ve muhtemelen kedinizin pençelerini de kesmek isteyeceksiniz.

Aktivite: Longhair kedileri oyuncudur ancak Abyssinian gibi yüksek enerjili kedi türlerine göre daha az aktiftir. Bu kedilerin tırmalama direklerine ve oyuncaklara ihtiyacı vardır ve pencere koltuklarını ve kedi ağaçlarını kesinlikle takdir edeceklerdir.

Sağlık: Amerikan uzun tüylü kedileri oyuncudur ancak Abyssinian gibi yüksek enerjili kedi türlerine göre daha az aktiftir. Bu kedilerin tırmalama direklerine ve oyuncaklara ihtiyacı vardır ve pencere koltuklarını ve kedi ağaçlarını kesinlikle takdir edeceklerdir.

Amerikan Uzun Tüylü Kedi Hakkında Bilgiler

Her ne kadar Amerikan uzun tüylü kedisi, yetişkinlere ve daha büyük çocuklara karşı arkadaş canlısı, yumuşak bir kişiliğe sahip olsa da, genellikle küçük çocuklardan korkarlar ve küçük çocuklar varken kendilerini kıt hale getirirler.

Longhair genellikle diğer hayvanlara karşı dost canlısıdır ve atları ve dost canlısı köpekleri tercih ederler. Bu daha küçük hayvanları avlamayacakları anlamına gelmiyor; aslında avlanma içgüdüleri oldukça iyidir. Küçük evcil hayvanlar, balıklar ve kuşlar, Longhair bir başka kedisile aynı evi paylaşıyorlarsa güvende tutulmalıdır.

Longhair kedileri açık havanın tadını çıkarır. Her zaman bir kediyi tasmalı gezdirmek istediyseniz, bu cins bu tür aktiviteleri takdir etme eğilimindedir! Açık havada, tasmalı yürüyüşler, kedinize biraz egzersiz yapmanın ve aynı zamanda güvenli bir şekilde temiz havanın keyfini çıkarmasını sağlamanın güzel bir yoludur.

Amerikan Uzun Tüylü Kedi Tarihçe

İlk Longhair, yavrulara Fars kedisinin parlak gümüş rengini aşılamak amacıyla bir İran kedisi ile bir Amerikan kısa tüylü kedisi arasındaki çiftleşmenin sonucuydu.

Ortaya çıkan ve artık Amerikan uzun tüylü kedileri olarak bilinen kediler, hoş ama yapışkan olmayan kişiliklere ve farklı renklerde yumuşak kürklere sahipti.

Tüm Longhair kedilerinin soylu ebeveynleri vardır; her birinin izi İranlı bir ebeveyne ve Amerikalı kısa saçlı bir ebeveyne kadar uzanabilir. Bazı kedi meraklısı dernekler, Amerikan uzun tüylü kedilerinin kayıt altına alınmasına izin verir, ancak daha büyük kuruluşlar, Amerikanuzuntüylü kedilerini henüz ayrı bir cins olarak tanımıyor.

Amerikan Uzun Tüylü Kedi Tarihi

Amerikan Uzun Tüylü Longhair Kedi Fiziksel Özellikler

GÖZLER

Gözler yuvarlak ve uyanıktır, aralarında bir göz mesafesi mesafesi vardır. Göz renkleri tipik olarak kürk renklerine karşılık gelir.

BACAKLAR VE PENÇELER

Bacaklar düzgün ve iyi biçimlendirilmiş olmalıdır. Pençeler yuvarlak ve orantılıdır.

KUYRUK

Longhair kedisinin bol tüyleri olan uzun, zarif bir kuyruğu vardır. Kuyruk genellikle bir uyarı açısında tutulur.

VÜCUT

Vücut orta büyüklükte, iyi kaslı ve sağlamdır.

KAFA

Baş tipik olarak yuvarlaktır ve hafif kalkık bir buruna sahiptir.

KULAKLAR

Kulaklar tabanda daha geniş ve uçlarda yuvarlak olmalıdır. Mobilyalar arzu edilir.

TÜY

Longhair kedilerinin bol miktarda dökülen kalın çift katları vardır.

RENK

Ceket herhangi bir renk veya desende olabilir. Gri ve gümüş tekir renkleri yaygındır. Burun derisi ve pati yastığı renkleri tipik olarak kürk renklerine karşılık gelir.

Okumak İsteyebileceğiniz Diğer Kedi Cinsleri

Amerikan Longhair kedileri ne kadar büyür?

Amerikan Longhair kedileri orta büyüklükte olma eğilimindedir. Tamamen büyümüş bir Amerikan Longhair kedisi, 8-15 pound veya daha fazla ağırlığa sahip olabilir ve yüksekliği yaklaşık 10 “-14” inç arasında değişebilir.

Longhair Uzun Tüylü kedileri ne kadar yaşar?

 Longhair’in ortalama ömrü 12-17 yıldır.

Amerikan Longhair kedileri tüy döker mi?

 Longhair uzun tüylü kedilerdir, dolayısıyla bu cinsten belli bir miktarda tüy dökülmesini beklemelisiniz, ancak diğer kedi ırkları kadar fazla tüy dökmezler.

Youtube Kanalımıza Abone Olun

Bir yanıt yazın