KediKedi Cinsleri

Amerikan Kıvırcık Kedisi (American Curl Cat)

Amerikan Kıvırcık Kedisi Özellikleri

Amerikan Kıvırcık Kedisi ÖzellikleriAmerikan Kıvırcık Kedisi
Görüntüleme

Amerikan Kıvırcık Kedisi (American Curl Cat)

Amerikan Kıvırcık Kedisi (American Curl Cat)

Mizaç
Meraklı, zeki, sosyal, eğlenceli
Menşei
Amerika Birleşik Devletleri
Diğer isimler
Kedi dünyasının “Peter Pan”ı
Ağırlık
2,5 – 5  Kg
Yaşam Beklentisi
11-15 yıl

Amerikan Kıvırcık Kedisi Kişiliği ve Mizaç

Amerikan kıvrık kedisi, adını geriye doğru kıvrılarak benzersiz bir kabuk benzeri şekil oluşturan kulaklarından alır. Bu türün Scottish Fold ile herhangi bir genetiği paylaşıp paylaşmadığını merak ediyorsanız , cevap hayır. Her iki cins de farklı özelliklere sahip, farklıdır.

Ortalama bir kediden çok daha sosyal olan bu dost canlısı kedigiller, ailelerini kapıda karşılamayı ve evin içinde onları takip etmeyi severler. Çocukları severler ve diğer evcil hayvanlarla iyi geçinme eğilimindedirler.

Amerikan kıvırcık kedileri, hem uzun hem de kısa tüylü çeşitleriyle, akla gelebilecek her renk ve desende mevcuttur. Çok az astarları vardır ve üst katları çok yumuşak ve ipeksi bir his verir.

Kendine özgü kulak şekline ek olarak, Amerikan kıvırcık kedisi uzun, lüks bir kuyruğa sahip olduğu biliniyor.

Tahmin edebileceğiniz gibi, çok kıvırcık kulaklı Amerikan kıvırcık kedileri genellikle gösteri kedileri olarak ayrılır. Yetiştiriciler, kulak yapılarının daha az belirgin bir kıvrımına sahip olan kedileri evcil hayvan olarak sunma eğilimindedir.

Amerikan Curl Kedisi Hakkında

Amerikan Kıvırcık Kedisi Beslenme Bakım Sağlık Aktivite

Beslenme:  Bu kedilerin herhangi bir özel beslenme ihtiyacı yoktur. American curl kedinizi yüksek kaliteli, et bazlı bir diyetle beslemenizi öneririz. Her ne kadar bu kedicikler olağanüstü tatlı ve arkadaş canlısı olsalar da yine de etoburdurlar!

Bakım: Diğer tüm kediler gibi, Amerikan kıvırcık kedisi de kendi kendini temizleme konusunda oldukça iyi bir iş çıkarır. Onlara haftada birkaç kez hafif bir fırçalama, düzenli tırnak kesimi ve gerektiğinde kulak temizliği uygulayın.

Aktivite: Diğer tüm kediler gibi, Amerikan kıvırcık kedisi de kendi kendini temizleme konusunda oldukça iyi bir iş çıkarır. Onlara haftada birkaç kez hafif bir fırçalama, düzenli tırnak kesimi ve gerektiğinde kulak temizliği uygulayın.

Sağlık: Tahmin edebileceğiniz gibi, bu Amerikan kıvırcık kedilerinin kulaklarının bakımı konusunda bazı özel ihtiyaçları var. Kulak kıkırdağının alt kısmı çok sert ve stabildir, ancak kulağın üst kısmı ince ve kırılgandır. Balmumu temizlerken hafif bir dokunuş kullanmanız gerekecektir. Nazik bir kulak temizleme solüsyonu yardımcı olabilir.

Ayrıca evcil hayvan ebeveynleri kulak enfeksiyonu belirtilerine dikkat etmelidir.

Amerikan Kıvırcık Kedisi Hakkında Bilgiler

American Curl kedileri genel olarak sağlıklıdır ve ortalama 15 yıla kadar uzanan bir ömre sahiptirler.

American Curl kedi yavruları düz kulaklarla doğarlar. Kulaklar yaklaşık 3 ila 5 günlükken geriye doğru kıvrılmaya başlar. Birkaç hafta boyunca kıvrılmış halde kalırlar ve yavru kedi yaklaşık 16 haftalık olana kadar son şeklini tamamen almazlar.

Amerikan bukleleri, yaşamları boyunca yavru kedi davranışlarını sürdürme eğilimleri nedeniyle “Kedilerin Peter Pan’ı” olarak anılır.

Amerikan kıvırcık kedileri aileleriyle güçlü bağlar kurarlar ve çoğu zaman her şeyin ortasında olmak için büyük çaba harcarlar. Bu kediler, tüm aksiyondan uzakta sessiz bir yer bulmaktan memnun olmadıkları için sıra dışıdır! Arkadaşlığınızdan keyif alan bir kedi arıyorsanız bu cins tam size göre olabilir.

Amerikan Curl Kedisi Hakkında

Amerikan Kıvırcık Kedisi Fiziksel Özellikleri

GÖZLER

Amerikan kıvırcık kedisinin üst kısmı oval, alt kısmı daha yuvarlak olan ceviz şeklinde gözlere sahiptir. Gözler, burun ucu ile kulak tabanı arasında, bir göz genişliğinde olacak şekilde hafif bir açıyla yerleştirilmelidir.

BACAKLAR VE PENÇELER

Bacaklar orta uzunlukta ve orta kemikli olmalıdır. Ayaklar yuvarlak bir şekle sahip olmalı ve orta büyüklükte olmalıdır.

KUYRUK

Amerikan kıvırcıkının kuyruğu gövdesiyle aynı uzunlukta olmalıdır. Tabanı geniş ve sivrilen bir şekle sahip olmalıdır.

VÜCUT

Amerikan kıvrımı, orta kas kütlesine ve oldukça ince bir yapıya sahip, yağsız, zarif bir vücuda sahiptir. Dişilerin ağırlığı 5 ile 8 pound arasında, erkeklerin ise 7 ile 10 pound arasında olmalıdır.

KAFA

Kafa, düz düzlükleri olmayan değiştirilmiş bir kama şeklidir. Genişliğinden daha uzundur. Burun orta uzunlukta olmalı, gözlerin altından dört başa kadar uzanan düz, hafif bir yükseliş ve ardından başın üstüne doğru hafif bir kıvrım olmalıdır.

KULAKLAR

Amerikan kıvrımı, adını belirgin bir şekilde kıvrılmış profile sahip kulaklarından almıştır. Minimum 90 derecelik kıvrılma, maksimum 180 derecelik kıvrılma yayı olmalıdır. Amerikan buklesinin kulakları tabanda daha geniş, açık şekilli ve yuvarlak, esnek uçlu olmalıdır. Orta derecede büyük olmalı ve başın yanlarına ve üstüne eşit şekilde yerleştirilmelidirler. Kulak mobilyaları arzu edilir.

KABAN

Amerikan kıvrımlı kedilerin uzun veya kısa tüyleri olabilir.

RENK

Hem uzun hem de kısa saç bölümünde tüm renk ve desenler kabul edilebilir. Burun derisi ve pati yastığı renkleri kürk renklerine karşılık gelir.

Okumak İsteyebileceğiniz Diğer Kedi Cinsleri

Ege Kedisi

 Habeş Kedisi

Amerikan Kısa Kuyruklu Kedi

American Curl kedileri ne kadar büyür?

American Curl kedileri küçük olma eğilimindedir. Tamamen büyümüş bir American Curl kedisi, 5-10 pound veya daha fazla ağırlığa sahip olabilir ve yüksekliği yaklaşık 8 “-10” inç arasında değişebilir.

American Curl kedileri ne kadar yaşar?

American Curl’ün ortalama ömrü 11-15 yıldır.

American Curl kedileri tüy döker mi?

American Curl kısa tüylü kedilerdir. Bu nedenle uzun tüylü kedi ırkları kadar tüy dökmezler.

Youtube Kanalımızı Abone Olun

Bir yanıt yazın