KediKedi Cinsleri

Ege Kedisi

Ege Kedisi Özellikleri

Ege Kedisi Bakım Ve ÖzellikleriEge Kedisi
Görüntüleme

Ege Kedisi

Ege Kedisi Bakım Sağlık Beslenme Aktivite Hamilelik İlginç Bilgiler

Ege Kedileri Mizaç
Sevecen, sosyal, eğlenceli, zeki
Menşei
Yunanistan / Türkiye
Ağırlık
3-5 kg
Yaşam Beklentisi
9-12 yaş

Ege Kedisi Kişilik ve Mizaç

Ege kedisi, var olan en eski doğal evcil kedi türlerinden biridir. Doğal kedi ırkı derken, bu kedinin insan katkısı olmadan geliştirildiğini söylemek istiyoruz.

Ege kedileri ana adaları dışında nispeten nadir görülen bir kedi türüdür. Ege kedileri tipik olarak orta uzunlukta tüylere sahiptir ve orta büyüklüktedir.

Ege kedisi dost canlısı ve zekidir. Binlerce yıl boyunca insanlara karşı bir sevgi geliştirdiler; Yunanistan ve çevredeki adalarda, kemirgen yakalama becerileri nedeniyle onlara değer veriliyor ve balıkçılar ve diğer bölge sakinleri tarafından genellikle yiyecek parçalarıyla muamele ediliyor. Bu kediler neredeyse herkesi sevdikleri için mükemmel aile hayvanlarıdır.

Ege kedileri özellikle konuşkandır; insanlarıyla uzun sohbetlerden hoşlanma eğilimindedirler. Bir Ege kedisiyle konuştuğunuzda muhtemelen mutlu cıvıltılar ve miyavlamalarla yanıt verirsiniz.

"</div

Ege Kedisi Beslenme

Ege kedilerinin diğer evcil kedi ırklarına göre özel bir beslenme ihtiyaçları yoktur. Kedinizi yüksek kaliteli mamayla beslemenizi öneririz. Tatlı suyu da her zaman hazır bulundurmayı unutmayın; Ege kedisi patilerini su kabına daldırmayı seviyorsa şaşırmayın!

Ege Kedisi Bakımı

Ege kedileri orta uzunlukta bir kürke sahip olduğundan, düzenli bakım önemlidir; yalnızca tüy dökülmesini azaltmak için değil, aynı zamanda tüy yumağı olasılığını da azaltmak için. Haftada 2 ila 3 kez, kedinizin tüylerindeki fazla tüyleri temizlemek için daha ince bir fırça kullanın. Tüy dökülmesinin çok daha az olduğunu fark etmekle kalmayacak, aynı zamanda kedinizin bakımına ayırdığınız zaman aranızdaki bağı güçlendirecektir.

Diğer tüm kediler gibi Ege de düzenli diş bakımından faydalanır. Ayrıca evcil hayvanınıza düzenli tırnak kesimi yaptırmak isteyebilirsiniz.

Ege Kedileri Aktivite

Ege Kedileri kendi hallerine bırakılır genellikle oyun zamanı ve keşif yerine kestirmeyi tercih eder. Kedinizi, favori şekerleme noktası olarak da kullanılabilen bir kedi ağacı sunarak egzersiz yapmaya teşvik edin. Oyuncaklar – özellikle değnek ve lazer gibi etkileşimli olanlar, kedinizin eğlenceli yanını ortaya çıkarabilir veya obezitenin önlenmesine yardımcı olabilir.

Ege Kedisi Sağlık

Ege kedileri dış etkenlere maruz kalmadan kendi kendine geliştiği için doğal olarak sağlıklıdır ve bilinen herhangi bir sağlık sorunu yoktur.

Ege Kedisi Tarihçesi

Ege kedilerinin binlerce yıl öncesine dayanan bir geçmişi var. Kiklad Adaları’ndan geldiklerine inanılıyor.

Arkeolojik kanıtlar, bu kedilerin yaklaşık 10.000 yıl önce Yunanistan kıyılarının hemen açıklarındaki Kıbrıs adasında evcilleştirilmiş olabileceğini gösteriyor. Antik insanların hayatlarını bu kedigillerle paylaştığı doğruysa, onlar gerçekten de günümüzde var olan en eski kedi türlerinden biridir.

DNA kanıtları Ege kedilerinin Angora ve diğer Türk kedi ırklarıyla ortak ataya sahip olduğunu gösteriyor . Bölgeyi sık sık ziyaret eden balıkçı ve ticaret gemilerine binerek Yunanistan’a ve Ege Denizi’ndeki adalara giden yolu bulmuş olmaları muhtemeldir.

Ege kedisi yalnızca 1990’lı yıllardan beri benzersiz bir kedi türü olarak tanınmaktadır; yani hem “yeni” bir kedi türü hem de çok eski bir kedi türüdür!

"</div

Ege Kedisi Özellikleri

"</div

GÖZLER

Ege kedilerinin açıktan koyuya değişen tonlarda yeşil gözleri vardır. Gözler her zaman badem şeklindedir.

BACAKLAR VE PENÇELER

Ege kedisinin güçlü, orantılı bacakları ve yuvarlak pençeleri vardır. Pençe pedleri farklı renklerde gelir.

KUYRUK

Ege kedisinin gövdesiyle orantılı, genellikle tabanda daha geniş ve uca doğru hafifçe sivrilen bir kuyruğu vardır.

VÜCUT

Ege kedileri, geniş kas yapısı sergileyen güçlü, kompakt gövdeli, orta boy kedilerdir.

KAFA

Ege kedisinin kafası kavisli düzlemlere sahip yuvarlak bir şekle sahiptir. Pek çok Ege kedisinin alnında belirgin bir M harfi bulunan çizgili yüz işaretleri bulunur.

KULAKLAR

Ortalama Ege kedisinin yuvarlak uçlu orta büyüklükte kulakları vardır.

TÜY

Ege kedilerinin tümü yarı uzun tüylüdür ve sıcak havalarda dökülen yumuşak astarlara sahiptir.

RENK

Ege kedileri, beyazın baskın renk olduğu, iki renkli ve üç renkli çeşitli desenlere sahiptir. Tekir şeritli veya şeritsiz siyah, mavi ve kırmızı yamalar görüntülenir.

Ege Kedileri Hakkında İlginç Bilgiler

 

Bir yanıt yazın