Hayvansever HaberKedi

Afetler de Hayvan Kurtarmak

afetler de hayvan kuratarılması
Görüntüleme

Afetler de Hayvan Kurtarmak

Afetler de Hayvan Kurtarmak, Son zamanlarda tüm dünyayı kasıp kavuran kasırga ve depremler, bize her an bir doğal afetin yaşanabileceğini hatırlatıyor.

Bu zor günlerde ortalıkta dolaşan kayıp ve yaralı hayvanların olup olmadığını da görmek gerekiyor. Çoğu zaman onları yalnızca bizim koruyabileceğimizi, onların tek müttefiki olduğumuzu ve hayatta kalmak için en iyi şansları olduğumuzu unutmayın.

Biz onlara yardım etmeyi bırakmazsak kim yapacak?

Aşağıdaki ipuçları, kasırgalar ve tsunamiler sırasında ortaya çıkanlar da dahil olmak üzere, hayvanlarda görülen en yaygın acil durumlara nasıl tepki vereceğinizi bilmenize yardımcı olacaktır.

1. En önemli şey sakin kalmak ve hayvanı terk etmemektir . Lütfen başkasının size yardım edeceğini varsaymayın.

Hayvanı bir süreliğine bırakmak zorunda kalırsanız, güvendiğiniz birinden siz yokken onun yanında kalmasını isteyin ve mümkün olan en kısa sürede geri dönün.

2. Dikkatli olun ve arabanızda bir acil durum kiti bulundurun. Bu kit aşağıdaki öğeleri içerebilir:

  • Bir kediyi (karton veya plastik) veya köpeği taşımak için bir çanta veya kafes
  • bir naylon kayış
  • Bir havlu
  • Kedi ve köpekler için “kolay açılır” konserve mama
  • Kanamayı durdurmak veya ağızlık olarak kullanmak için gazlı bez bandajları
  • Yerel insancıl toplum, hayvan refahı kuruluşları, yaban hayatı kurtarma ve rehabilitasyon merkezi, güvenilir veterinerler ve 24 saat açık acil veterinerlik merkezinin iletişim bilgileri.

3. İşlek bir yolun yakınında başıboş bir hayvan görürseniz, yardım etmek için durun. Arabanızı hayvan ile trafik arasına park edin, kapatın, kapıyı dikkatlice kapatın ve hayvanın yaralanma ihtimaline karşı yanınıza tasma, kedi veya köpek maması, havlu ve gazlı bez alın.

Hayvana yaklaşırken şu dört kuralı unutmayın:

  • Hareketlerinizi yavaş ve sessiz tutun ve mümkün olduğunca yere yakın durun.
  • Korkutucu olabileceğinden hayvanla göz temasından kaçının. Başınızı yere bakacak şekilde tutun.
  • Köpek ve kedilerle çok yumuşak bir ses tonuyla konuşun. Vahşi hayvanların yanında sessiz kalın.
  • Hayvana yaklaştığınızda ihtiyacınız olan her şeyi yanınızda bulundurmaya çalışın, böylece bir şey için geri dönmekten ve ikinci bir yaklaşmak zorunda kalmaktan kurtulmuş olursunuz.

Afetler de Hayvan Kurtarmak

4. Korkudan sizden kaçan bir köpeği durdurmaya çalışırsanız , durun ve diz çökün ya da gidiyormuş gibi yaparak ters yöne doğru birkaç adım atın.

Sabırlı olun, hayvanın cesaretlenip size yaklaşması zaman alabilir.

Onu yemekle ikna etmek yardımcı olabilir! Hayvanı bir yerleşim alanına götürmeye çalışın, kapıyı kapatabileceğiniz ve de kaçmasını önleyebileceğiniz çitle çevrili bir bahçenin içine koymak en iyisi olacaktır.

En yakın hayvan barınağından, hayvan kontrol bürosundan veya polisten yardım isteyin ve ısrarcı olun.

5. Görünüşe göre ölü bir hayvan bulursanız, tepki verip vermediğini görmek için gözünün köşesine hafifçe dokunun. 

Yanıp sönüyorsa hayvan yaşıyor demektir.

Temiz bir havlu veya bandajla doğrudan yaranın üzerine bastırarak kanamayı durdurun.

Daha sonra yarayı sarın ve derhal en yakın veterinere, veteriner kliniğine veya hayvan barınağına götürün.

6. Lütfen yaralı yabani hayvanları görürseniz durup onlara yardım edin. Hayvanı karanlık ve sessiz bir yerde, kapalı bir kutuya veya kafese koyun.

Hayvanın çok sıcak olmadığından ve kutunun içinde nefes alabildiğinden emin olun.

Hareket edemiyorsa, yardım gelene kadar sakin kalabilmesi için üzerini bir havlu veya çarşafla örtün. Yine havlunun altında nefes alabildiğinden emin olun.

Derhal yaban hayatı koruma departmanı veya ajansıyla iletişime geçin.

Bir hayvanı garip bir ortamda insanlar tarafından bakılmanın getirdiği travmaya maruz bırakmanın her zaman adil olmadığını, özellikle de çoğu iyileşmeyi başaramadığında onları ameliyat veya iyileşme acısına maruz bırakmanın her zaman adil olmadığını unutmayın.

İyileşenler genellikle hayatlarının geri kalanı boyunca bir kafeste esaret altında yaşamaya mahkum ediliyor veya serbest bırakılıyor, ancak vahşi doğada hayatta kalma konusunda fiziksel olarak dezavantajlı durumdalar.

Belki de en iyi seçenek ötenazi için hayvan yardım merkezine, yaban hayatı departmanına veya veterinere ödeme yapmaktır.

Bu durumda ötenazisini doğrulamak için onun yanında kalmalısınız. Bazı deneyimler vahşi hayvanlar için daha travmatik olabilir.

7. Eğer genç, evsiz kuşlar veya memeliler bulursanız , sanki yukarıda açıklandığı gibi yaralı yetişkin vahşi hayvanlarmış gibi rahat olduklarından emin olun.

Ancak onlara kendiniz bakmaya veya onlara su ve yiyecek sunmaya çalışmayın!

Yaban hayatı koruma merkezini arayın ve bebekleri hemen onlara getirin.

HayvanseverHaber

 

Bir yanıt yazın