KediKedi Cinsleri

Amerikan Kısa Kuyruklu Kedi (American Bobtail Cat)

Amerikan Kısa Kuyruklu Kedi Özellikleri

Amerikan Kısa Kuyruklu KediAmerikan Kısa Kuyruklu Kedi
Görüntüleme

Amerikan Kısa Kuyruklu Kedi

Amerikan Kısa Kuyruklu Kedi Bakım Sağlık Beslenme ve Özellikler

Amerikan Kısa Kuyruklu Kedi Kişiliği ve Mizaç

Amerikan kısa kuyruklu kedi, dost canlısı, neredeyse köpeğe benzeyen kişiliğinin yanı sıra vahşi görünümüyle de ünlüdür. Bu inanılmaz türün vahşi ataları var ama davranışları tamamen evcilleştirilmiş.

Amerikan kısa kuyruklu kedileri son derece zekidir ve konuşkan olmalarıyla ünlüdür. Çeşitli miyavlama, cıvıltı ve mırıltıları içeren geniş kelime dağarcığı geliştirdikleri bilinmektedir.

Amerikan Bobtail’in vahşi kedi atalarına rağmen, türün üyelerinin insan aileleriyle güçlü bağlar geliştirdikleri bilinmektedir. Ayrıca diğer evcil hayvanlarla da çok iyi geçinmeleriyle ünlüdürler.

Dışa dönük olmalarının yanı sıra Amerikan kısa kuyrukluları inanılmaz derecede aktiftir; atlama, tırmanma ve heyecan verici oyunlara bayılırlar. Bu kediler de oldukça eğitilebilir. En sevdiği aktiviteler arasında aile üyeleriyle getir-getir oynamak ve tasmalı yürümek yer alıyor.

Amerikan Kısa Kuyruklu kedileri kurnaz kaçış sanatçılarıdır ve kapalı taşıyıcılara yerleştirildiklerinde bile hapsedildikleri yerden kolayca çıkabilirler. Amerikan kısa kuyruklu bir kediniz varsa ve onu taşımanız gerekiyorsa, taşıyıcının mandalının kilitli olduğundan emin olmak isteyeceksiniz!

"</div

Amerikan Kısa Kuyruklu Kedi Beslenme Bakım Aktivite Sağlık

Beslenme: Kısa kuyruklu kedilerin, zorunlu etoburlar olarak ihtiyaçlarını karşılayan besleyici et bazlı bir diyet dışında herhangi bir özel beslenme gereksinimi yoktur. Kedinizin aşırı yememesi ve obez olmaması için köpeğin mamasını dışarıda bırakmak yerine ölçülü öğünlerle besleyin.

Bakım:  Amerikan Kısa Tüylü kedilerin hem kısa tüyleri hem de orta uzunlukta uzun tüyleri vardır. Her iki kürk tipinin de bakımı oldukça kolaydır. Düzenli fırçalama, Amerikan kısa kuyruklu kedinizin güzel görünmesine yardımcı olacak ve ilgiden hoşlanacaktır. Bu kediler güçlü tırmanıcılar olduğundan tırnaklarını düzenli olarak kesin.

Aktivite: Amerikan Bobtail kedileri oldukça aktif ve çok oyuncudur. Bu meraklı kediler oyunları sever ve yoğun bir şekilde oynar ve tırmanır. Her zaman insanlarla etkileşimden hoşlanan bir kedi istediyseniz ve kedinizi tasmalı gezdirme fikrinden hoşlanıyorsanız, Amerikan kısa kuyruklu kedi sizin için ideal bir cins olabilir.

Kedinize yüksek kaliteli bir tırmanma kulesi ve bir pencere tüneğinin yanı sıra birden fazla tırmalama direği ve oyuncaklarla dolu bir sepet ikram edin. Parlak yüzeyli oyuncaklar bulabilirseniz, muhtemelen bunlar kedinizin en sevdiği oyuncaklardan biri haline gelecektir.

Sağlık: Amerikan kısa kuyruklu kedileri sağlıklarıyla ünlüdür. Cinsin bilinen herhangi bir sağlık durumuna yatkınlığı yoktur.

Amerikan Kısa Kuyruklu Kedi Tarihçesi

Amerikan kısa kuyruklu kedi, 1960’larda doğal olarak kısa kuyruklu ve mühür noktalı evcil dişi olan yabani kahverengi tekir erkek kullanılarak geliştirilmiş nispeten yeni bir kedi cinsidir .

Pek çok kedi ırkı, temel stok olarak yalnızca safkan kedileri kullanarak oluşturulmuş olsa da, bu cins, doğal seçilim yoluyla gelişimiyle öne çıkıyor. Temel stoğu neredeyse tamamen doğal kısa kuyruklu vahşi evcil kedilerden oluşuyordu.

Amerika Birleşik Devletleri’nin farklı yerlerinden birkaç farklı yetiştirici, bildiğimiz Amerikan kısa kuyruklu kediyi geliştirmek için birlikte çalıştı. Her ne kadar vakıf kedilerinin bilinen bir ortak mirası olmasa da hepsi aynı tipteydi. Sonuç, belirgin bir görünüme sahip, bilinen hiçbir genetik kusuru olmayan, güçlü, canlı bir kedi ırkıdır.

Amerikan Bobtail kedisine imza niteliğindeki kısaltılmış kuyruğunu veren gen baskındır. Bu, Amerikan Kısa Kuyruklu kedisi ile Japon Kısa Kuyruklu kedisi arasındaki önemli bir farktır. Japon kısa kuyruklu kedinin kısa kuyruğu için resesif bir geni vardır.

Uluslararası Kedi Derneği (TICA), Amerikan Kısa Kuyruklu kedisini 1989 yılında resmen tanıdı. O tarihten bu yana, cins, Kedi Meraklıları Derneği (CFA) tarafından şampiyonluk yarışmasına kabul edildi. Aynı zamanda Çin Kedi Meraklıları Derneği tarafından da onaylanmıştır. Dünya Kedi Federasyonu bu cinsi tanıyor ancak rekabete kabul etmiyor.

"</div

Amerikan kısa kuyruklular hakkında İlginç Bilgiler

Kısa kuyruklu kedilerin olgunluğa ulaşması uzun zaman alır. Çoğu, 2 ila 3 yaşına gelene kadar tam boylarına ulaşmaz.

Amerikan kısa kuyrukluların tuhaf bir tuhaflıkları vardır: Parlak nesneleri kesinlikle severler ve onları çalmak için büyük çaba harcarlar. Sahiplerinin, Amerikan kısa kuyruklu kedileri tarafından saklanan parlak nesnelerin zulalarını bulması alışılmadık bir durum değil!

Büyük ve vahşi görünüşlü olmalarına rağmen Amerikan kısa kuyruklu kedileri mükemmel aile hayvanlarıdır. Çocukları severler ve sarılmaktan hoşlanırlar. Bazı insanlar onlara kedi dünyasının Golden Retriever’ları diyor.

Amerikan Kısa Kuyruklu Kedi Özellikleri

"</div

GÖZLER
Gözler neredeyse badem şeklinde ve kafayla orantılı büyüklüktedir. Yuva derindir, aralık orta genişliktedir ve açıklık kedinin kulağının tabanına açılıdır. Kısa kuyruklu kedinin göz rengi kürk rengine karşılık gelir.
BACAKLAR VE PENÇELER
Bobcat’ın bacaklarına benzer şekilde, Kısa Kuyruklu kedinin arka ayakları daha uzun ve ön bacakları biraz daha kısadır. Ayaklar büyüktür ve belirgin şekilde yuvarlak bir görünüme sahiptir. Birçok Kısa kuyruklu kedinin ayak parmaklarının arasında tüy tutamları bulunur.
KUYRUK
Kısa kuyruklu kedinin her zaman, ortalama bir kedinin kuyruğunun uzunluğunun üçte biri ila yarısı kadar olan kısa bir kuyruğu vardır.  kısa kuyruklu kedinin kuyruğu diz altına kadar uzanmayabilir. Kuyruk normalde düzdür ancak kıvrımlara, tümseklere ve hafif düğümlü şekillere izin verilir.
VÜCUT
Kısa kuyruklular kedinin uzun ve tıknaz bir vücudu vardır. Göğüs dolgun ve geniştir, kalça ise büyüktür. Bu kedinin dikkat çekici derecede dikdörtgen bir profili var.
KAFA
Baş, vücutla orantılı büyüklükte, geniş bir kama şeklindedir. Düz ovalar yoktur ve kedinin burnundan kaşına kadar içbükey bir eğri uzanır. Namlu geniştir ve bıyık pedleri belirgindir. Çeneler dolgun ve güçlüdür.
KULAKLAR

 Kısa kuyruklu kedinin geniş tabanlı ve yuvarlak uçlu orta büyüklükte kulakları vardır.

TÜY

Amerikan Kısa Tüylü kedilerin yoğun kısa tüylü tüyleri veya orta uzunlukta tüylü tüyleri olabilir.

RENK
Tüm renk ve desenler kabul edilebilir ancak vahşilik izlenimini artıran kürk renkleri ve desenleri sergileyen Amerikan Kısa Kuyruklu kedileri tercih edilir.

Okumak İsteyebileceğiniz Diğer Kedi Cinsleri

Ege Kedisi

 Habeş Kedisi

Amerikan Kısa Kuyruklular Hakkında Sorular

 

Amerikan kısa kuyruklular ne kadar büyür?

Amerikan Bobtail kedileri orta büyüklükte olma eğilimindedir. Tamamen büyümüş bir Amerikan Bobtail kedisi, 7-18 pound veya daha fazla ağırlığa sahip olabilir ve yüksekliği yaklaşık 10 “-14” inç arasında değişebilir.

Amerikan Bobtail kedileri ne kadar yaşar?

Amerikan Bobtail’in ortalama ömrü 12-15 yıldır.

Amerikan Bobtail kedileri tüy döker mi?

American Bobtail uzun tüylü kedilerdir, dolayısıyla bu cinsten belli bir miktarda tüy dökülmesini beklemelisiniz, ancak diğer kedi ırkları kadar fazla tüy dökmezler.

Youtube Kanalımıza Abone Olun

 

Bir yanıt yazın