KediKedi Cinsleri

Habeş Kedisi

Habeş Kedisi Özellikleri

Habeş Kedisi ÖzellikleriHabeş Kedisi
Görüntüleme

Habeş Kedisi Kişiliği ve Mizaç

Habeş kedisi, ince ve zarif profiliyle eski Mısır kedi heykellerine çok benziyor. Egzotik altın ve tarçın tonlarındaki zengin kürkler, büyük, etkileyici gözlerle birleşerek türün görünümüne bir gizem duygusu katar.

Normalde dışa dönük ve aktif olan, ilgi odağı olmayı seven Habeş kedisi, ailesiyle yakın bir bağ geliştirir. Yine de bu türün kişiliğinde utangaç bir taraf vardır. Habeş kedileri genellikle yabancılar geldiğinde hızla ortadan kaybolurlar!

Habeş Kedisi Hakkında

Habeş Kedisi Beslenme

Habeş kedisi yüksek nemli bir diyete ihtiyaç duyar. Tüm kediler yüksek nem içeriğine sahip diyetlerden yararlanırken, Habeş kedileri, özellikle aileleri onları kuru gıdayla beslemeyi tercih ettiğinde ortalamadan daha fazla suya ihtiyaç duyar.

Bu antik türün bol miktarda protein, amino asitler, vitaminler ve mineraller gerektirmesi nedeniyle yüksek kaliteli bir yemle beslenmek önemlidir.

Habeş Kedisi Bakım

Habeş kedisi yüksek nemli bir diyete ihtiyaç duyar. Tüm kediler yüksek nem içeriğine sahip diyetlerden yararlanırken, Habeş kedileri, özellikle aileleri onları kuru gıdayla beslemeyi tercih ettiğinde ortalamadan daha fazla suya ihtiyaç duyar.

Bu antik türün bol miktarda protein, amino asitler, vitaminler ve mineraller gerektirmesi nedeniyle yüksek kaliteli bir yemle beslenmek önemlidir.

Habeş Kedisi Aktivite

Habeş kedileri doğası gereği oldukça aktiftir ve neyse ki obeziteye eğilimli değildirler. Onlara tırmanmaları için büyük bir kedi kulesi verin (tercihen tavana kadar uzanan bir kule) ve etkileşimli kedi oyuncaklarının gelmesini sağlayın. Bir Aby kedisi formda kalırken sizi de her zaman eğlendirecektir.

Habeş Kedisi Sağlık

Habeş kedileri iyi bir fiziksel sağlığa sahip olma eğilimindedirler ancak özellikle alışılmadık durumlarda strese ve kaygıya eğilimlidirler. Ek olarak, Habeş kedilerinin diş eti iltihabı , patellar çıkık, kalıtsal retina hastalığı , ailesel renal amiloidoz ve idrar yolu hastalığı gibi bilinen birkaç sağlık sorunundan muzdarip olma eğilimi vardır .

Ne yazık ki birçok Habeşlinin ömrü ortalama bir kediden daha kısadır ve yaşam beklentisi yaklaşık 12 ila 15 yıldır.

Tarih

Habeş kedilerinin eski Mısır mezarlarında bulunan resim ve heykellere bu kadar benzer olmasının çok iyi bir nedeni var. Genetik testler, Habeş kedilerinin aslında eski Mısır kedilerinden türediğini göstermektedir.

Var olan en eski kedi ırklarından biri olan Habeş kedisinin, Hint Okyanusu kıyısında bir yerde, Güneydoğu Asya’da ortaya çıktığına inanılıyor. Bu cins, DNA’sını günümüzde var olan tüm evcil kedilere taşıyan bir yaban kedisi olan felis lybica’nın görünümünün birçok özelliğini korumaktadır.

Modern Habeş kedisi, vahşi atalarına benzeyen orijinal Habeş kedisinden biraz farklıdır. Günümüzün Habeş soylarının çoğu , temel stok olarak Rus mavisi , Birmanya ve Siyam kedileri ile oluşturulmuştur .

Habeş kedileri ilk kez 1929’da İngiltere’nin GCCF’si tarafından tanındı. Amerika’nın ilk Habeş kedisi kumu 1935’te doğdu.

Habeş Kedisi Tarihi

Habeş Kedisi Hakkında İlginç Bilgiler

Habeş kedileri Avrupa’ya ilk kez Etiyopya aracılığıyla tanıtıldı. Etiyopya tarihsel olarak Abyssinia olarak biliniyordu ve bu, türün ismine katkıda bulundu.

Habeşliler ortalama bir kediden daha fazla merak gösterirler. Çoğu kedi türü yavruluklarında ve gelişim yıllarında çok meraklı olsa da, Abys bu merak duygusunu tüm yaşamları boyunca korur. Hayatınızı bir Habeş kedisiyle paylaşıyorsanız, evcil hayvanınızı eğlendirmeniz gerekir; aksi takdirde yıkıcı alışkanlıklar edinebilir.

Bütün kediler zekidir ama Habeş kedileri sıra dışıdır! Bu kediler son derece eğitilebilir, memnun etmeye istekli ve atletiktir; özellikle lezzetli ödüller sunulduğunda hileler öğrenmeyi severler. Her zaman bir kediyle getir-getir oyunu oynamak istediyseniz, büyük ihtimalle Aby bu arzunuzu gerçekleştirmenize yardımcı olacaktır.

Habeş Kedisi Özellikleri

Habeş Kedisi Hakkında
Mizaç
Şakacı, istekli, aktif, zeki
Menşei
Habeşistan (Etiyopya)
Diğer isimler
Abys, Tavşan kedi
Ağırlık
8-12 lira
Yaşam Beklentisi
9-13 yaş

GÖZLER

Habeş kedileri, gözlerden ve kaşlardan uzanan koyu çizgilerle, altın veya yeşil gözlere sahip olabilir. Gözlerin büyük, etkileyici ve badem şeklinde olması bu türün egzotik görünümüne katkıda bulunur. Gözlerin dışında ince, koyu bir çizgi daha ince, açık renkli bir alanı çevrelemelidir.

BACAKLAR VE PENÇELER

Habeş kedisinin bacakları ve patileri ince ve ince kemiklidir. Pençeler oval bir şekle sahip olmalı ve nispeten küçük olmalı, neredeyse kedinin parmak uçlarında durduğu izlenimini vermelidir.

KUYRUK

Habeş kedilerinin, tabanda en kalın olan ve uçta bir noktaya doğru sivrilen uzun, hafif kavisli kuyrukları vardır.

VÜCUT

Habeş kedilerinin uzun, yağsız vücutları ve ağır kasları vardır. Genel izlenim atletiklik ve dengedir. Ortalama bir Habeşli erkek 7 ila 10 pound ağırlığındayken, ortalama dişi 6 ila 8 pound ile çok daha küçüktür.

KAFA

Habeş kedisinin kafası, kaş, yanak ve profil boyunca hafif yuvarlatılmış, kendine özgü bir kama şekline sahiptir. Elmacık kemiği gölgelemesi, bıyık yastıkları üzerindeki gölgeleme ve noktalarla birlikte yaygındır. Namlu dengeli olmalıdır; ne kare ne de sivri. Sağlam yetişkin erkeklerde çeneler görülebilir.

KULAKLAR

Bir Habeş kedisinin kulakları, muhtemelen türün çöl mirasından dolayı ortalamanın çok üzerindedir. Yuvarlatılmış, fincan şeklindeki kulaklar, uçlarında belirgin noktalar olacak şekilde geniş bir şekilde ayarlanmalıdır.

KABAN

Habeş kedisi, ince, ipeksi bir dokuya sahip, kendine özgü tekir keneli kürkü sergileyen, kısa tüylü bir cinstir. Her tüy, kedinin vücuduna en yakın olan yerde daha açık renktedir ve dört adede kadar tik tak işareti gösterebilir. Tüm Habeş kedisi renklerinde tüylerin uçları en koyu renktedir ve sıklıkla ince desenler sergileyebilir.

RENK

Kabul edilen dört Habeş kedisi rengi vardır: kırmızı, mavi, açık kahverengi ve kırmızı veya tarçın. Dört rengin tamamı çene, boğazın üst kısmı ve burun deliği bölgesinde çok küçük miktarlarda beyaz kontrast gösterebilir. Farklı burun derisi ve pati yastığı renkleri her kürk rengine karşılık gelir.

 

Etiketler: Etiketler Kaynak: Kaynak: Aracılığıyla: Aracılığıyla: İncelemeye genel bakış

Sevgi Düzeyi5
Aktivite Düzeyi9
Hayvan Dostu8
Çocuk Dostu8
Merak9
Oyuncu7
Özgürlük6

1 Yorum

Bir yanıt yazın